Η αστυνομία της Ταϊλάνδης θα ενισχύσει τους νόμους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επικίνδυνης σκόνης PM2.5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Post

Εθνική -

Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης έδωσε εντολή στους αξιωματικούς επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα να ενισχύσουν τις αρχές επιβολής του νόμου για να περιορίσουν τη σκόνη PM2.5.

Η κίνηση του Πολ. Ο στρατηγός Damrongsak Kittipraphat είναι σύμφωνος με την πρόσφατη εντολή του πρωθυπουργού Prayut Chan-o-cha που ζητά τη συνεργασία από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για τον περιορισμό του ανθυγιεινού προβλήματος της σκόνης PM2.5, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Πολ. Ταγματάρχης Archayon Kraithong.

Είπε ότι το πρόβλημα πηγάζει από διάφορους παράγοντες, όπως οι μεταφορές, η καύση σε εξωτερικούς χώρους, οι δασικές πυρκαγιές, οι βιομηχανίες και οι κατασκευές. Τα επίπεδα λεπτής σκόνης ήταν πάνω από το ασφαλές όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο (μg/m³) σε αρκετές επαρχίες της Ταϊλάνδης, επομένως ο αρχηγός της αστυνομίας έδωσε εντολή στους αξιωματικούς επιβολής του νόμου να κάνουν τα εξής:

  1. Αύξηση της αυστηρότητας του ελέγχου και της επιβολής του νόμου κατά ατόμων που χρησιμοποιούν οχήματα που εκπέμπουν μαύρο καπνό στους δρόμους και απαγορεύουν τη χρήση οχημάτων που προκαλούν ρύπανση
  2. Ενισχύστε τις επιθεωρήσεις και την επιβολή του νόμου κατά των χειριστών βιομηχανικών εργοστασίων που προκαλούν ατμοσφαιρική ρύπανση και κατασκευαστικές δραστηριότητες που προκαλούν σκόνη.
  3. Επιθεωρήστε και επιβάλλετε τη νομοθεσία εναντίον ατόμων που καίνε παράνομα καλλιέργειες σε ανοιχτό χώρο ή ασκούν επικίνδυνες δραστηριότητες.

Εκτός από τα παραπάνω, ο αρχηγός της αστυνομίας, είπε ο εκπρόσωπος, διέταξε επίσης τους τοπικούς αστυνομικούς να απαγορεύσουν τη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να μειωθούν οι εκπομπές καπνού και σωματιδίων.

Τέλος, ο αρχηγός της αστυνομίας παρότρυνε τους ανθρώπους να μην οδηγούν άσκοπα και να σβήνουν τις μηχανές των αυτοκινήτων τους στο ρελαντί και να αυξάνουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.