Ο Ταϊλανδός πληροφοριοδότης καταδιώκει τον υπουργό που έχει ανασταλεί

Εθνική -

Ο πολιτικός που έγινε πληροφοριοδότης Chuvit Kamolvisit επιτίθεται με μανία στους υπουργούς του Κόμματος Bhumjaithai, ιδιαίτερα στον υπουργό Μεταφορών που έχει ανασταλεί, Saksayam Chidchob, για πολλές υποτιθέμενες παρατυπίες στο τεράστιο έργο ηλεκτρικού τρένου Orange Line.

Ο Saksayam, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Κόμματος Bhumjaithai που πρωτίστως πίεζε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, είχε ανασταλεί από την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο αποδέχθηκε μια αναφορά εναντίον του σχετικά με την υποτιθέμενη απόκρυψη μετοχών σε κατασκευαστική εταιρεία που είχε παραχωρήσει κυβερνητική κατασκευή σύμβαση σε.

Η αναφορά κατατέθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έδωσαν τα χέρια με το Chuvit.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πληροφοριοδότης ισχυρίστηκε ότι βρήκε πολλές παρατυπίες στον διαγωνισμό για το έργο ηλεκτρικού τρένου Orange Line που επιβλέπεται από τη Saksayam. Για παράδειγμα, ο υπουργός φέρεται να είχε ως πληρεξούσιο τον υπάλληλο κατασκευαστικής εταιρείας για να υποβάλει προσφορές για συμβάσεις με το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων και το Τμήμα Αγροτικών Οδών.

Ο Chutwit δήλωσε ότι είχε ισχυρά στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Saksaym ανέθεσε πάνω από 82 κατασκευαστικά συμβόλαια αξίας 1.2 δισεκατομμυρίων μπατ σε μια εταιρεία, στην οποία είχε μερίδια, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος που κατείχε μετοχές γι' αυτόν δώρισε επίσης περισσότερα από 7 εκατομμύρια μπατ στο πολιτικό του κόμμα Bhumjaithai.

Ο υπουργός που έχει ανασταλεί, μέχρι στιγμής, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.