Δύο λαθροκυνηγοί της Ταϊλάνδης συνελήφθησαν επειδή εμπορεύονταν προστατευόμενες σαύρες και χελώνες

Εθνική -

Η αστυνομία και οι αρχές της Διεύθυνσης Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικού Εγκλήματος συνέλαβαν δύο Ταϊλανδούς άνδρες την Τρίτη για διακίνηση προστατευόμενων ζώων. Κατασχέθηκαν πάνω από 100 πτώματα σαύρων και χελωνών παρακολούθησης.

Στις 28 Φεβρουαρίου, οι αρχές της Ταϊλάνδης εισέβαλαν σε ένα σπίτι στην περιοχή U-Thong της επαρχίας Suphan Buri, αφού έλαβαν πληροφορία από ενδιαφερόμενους κατοίκους ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αποσυναρμολογούσε παράνομα και εμπορευόταν προστατευμένα ζώα.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο 73χρονος Mon Nerajatee, συνελήφθη στο σπίτι μαζί με 32 συσκευές παρακολούθησης ζωντανού νερού, 59 πτώματα σαύρας και 28 πτώματα χελωνών. Στο σημείο βρέθηκε και συνελήφθη και ο φερόμενος αγοραστής, ο 67χρονος Prasit Lekphet.

Σύμφωνα με τον νόμο περί διατήρησης και προστασίας της άγριας ζωής της Ταϊλάνδης, οι ασιατικές συσκευές παρακολούθησης νερού, που συνήθως αναφέρονται ως επιτηρητές νερού, ταξινομούνται ως προστατευόμενες άγριας ζωής. Οι κατασχεμένες χελώνες που τρώνε σαλιγκάρια, οι μαύρες χελώνες ελών και οι σιαμέζες χελώνες είναι επίσης προστατευόμενα είδη. Οι παραβάτες του νόμου περί προστασίας και προστασίας της άγριας ζωής ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, πρόστιμο έως 1 εκατομμύριο μπατ ή και τα δύο.

Οι Mon και Prasit κατηγορήθηκαν για παραβίαση των Ενοτήτων 17, 29, 89 και 92. Οι αρχές είπαν ότι τα πτώματα θα καταστραφούν αργότερα, ενώ τα ζωντανά ζώα θα μεταφερθούν στον σταθμό αναπαραγωγής άγριας ζωής Khao Son στην επαρχία Ratchaburi.

Οι αρχές διέψευσαν ευρέως διαδεδομένες αναφορές ότι τα πτώματα της οθόνης μετατράπηκαν σε κεφτεδάκια για να πωληθούν σε όλη την Ταϊλάνδη.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.