Το Cobra Gold 2023 ξεκινά επίσημα στις ανατολικές επαρχίες και κοντά στην Πατάγια

Cobra Gold 2023 Τελετή Έναρξης

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ο Αρχηγός των Αμυντικών Δυνάμεων της Ταϊλάνδης Στρατηγός Chalermpol Srisawasdi και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη Robert F. Godec προήδρευσαν της τελετής έναρξης Cobra Gold 2023 στη Βασιλική Ναυτική Αεροπορική Βάση της Ταϊλάνδης, στον Βασιλικό Ταϊλανδικό Αεροπορικό Στόλο στην επαρχία Rayong. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ταϊλάνδη, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ταϊλάνδη, ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ταϊλάνδη, ο Πρέσβης της Μαλαισίας στην Ταϊλάνδη και ο Πρέσβης της Σιγκαπούρης στην Ταϊλάνδη.

Η άσκηση Cobra Gold είναι η μεγαλύτερη κοινή πολυμερής στρατιωτική άσκηση στη Νοτιοανατολική Ασία, που συνδιοργανώνεται ετησίως στην Ταϊλάνδη από τις Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης (RTARF) και τη Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ. Η φετινή άσκηση είναι η 42η επανάληψη με επτά πλήρως συμμετέχουσες χώρες – Ταϊλάνδη, Ηνωμένες Πολιτείες, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ινδονησία, Δημοκρατία της Κορέας και Μαλαισία. τρεις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση ανθρωπιστικής βοήθειας – η ΛΔΚ, η Ινδία και η Αυστραλία· 10 χώρες που εντάσσονται στην Πολυεθνική Ομάδα Επαύξησης Σχεδιασμού (MPAT) – Μπαγκλαντές, Καναδάς, Γαλλία, Μογγολία, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Φίτζι, Ηνωμένο Βασίλειο και Μπρουνέι. και 10 χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα Συνδέσμου Συνδυασμένων Παρατηρητών (COLT) – Καμπότζη, Λάο PDR, Βραζιλία, Πακιστάν, Βιετνάμ, Γερμανία, Σουηδία, Ελληνική Δημοκρατία, Κουβέιτ και Σρι Λάνκα. Συνολικά, υπάρχουν 30 χώρες που συμμετέχουν με 7,394 άτομα προσωπικό. Οι στόχοι της άσκησης είναι η ανάπτυξη καλών στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων εταίρων. να ενισχύσει την πολυμερή στρατιωτική διαλειτουργικότητα προετοιμάζοντας την κινητοποίηση σε μια κρίση· και να επανεξετάσει τις τυπικές πολυεθνικές διαδικασίες λειτουργίας. Φέτος, με την επιστροφή στην κανονικότητα, η άσκηση επανέρχεται σε πλήρη κλίμακα. Ωστόσο, το RTARF συνεχίζει να λειτουργεί σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης του COVID-19 του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης. Η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2023, με τις ακόλουθες βασικές ασκήσεις:

  1. Η άσκηση Command Post Exercise (CPX) είναι μια συνολική άσκηση δύναμης για τη διαχείριση όλων των επιχειρήσεων τομέα – ξηρά, θάλασσα, αέρας, κυβερνοχώρος και διάστημα. Η άσκηση στον κυβερνοχώρο είναι μια άσκηση σχεδιασμού που επικεντρώνεται στην προκαταρκτική αξιολόγηση της απειλής στον κυβερνοχώρο και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο σύστημα υποδομής. Φέτος είναι η πρώτη φορά που η διαστημική άσκηση θα ενταχθεί στην κοινή άσκηση συνδυασμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού επιτελείου. Η άσκηση θα ενισχύσει την κατανόηση των επιπτώσεων των εναέριων φαινομένων, όπως οι ηλιακές καταιγίδες, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, συστήματα επικοινωνιών και δορυφόρους, τα οποία με τη σειρά τους θα βοηθήσουν το προσωπικό να προετοιμαστεί για αυτά τα φαινόμενα. Στρατιωτικές και πολιτικές διαστημικές υπηρεσίες από την Ταϊλάνδη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία θα παρέχουν πληροφορίες και καθοδήγηση.
  2. Η Ανθρωπιστική Πολιτική Βοήθεια (HCA) περιλαμβάνει την κατασκευή κτιρίων πολλαπλών χρήσεων για σχολεία σε έξι χώρους εκπαίδευσης και την Επιτραπέζια Άσκηση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Βοήθειας σε Καταστροφές (HADR-TTX) για να προετοιμάσουν τους στρατιώτες μας να ανταποκριθούν σε φυσικές καταστροφές, χρησιμοποιώντας περιφερειακούς και πολυμερείς μηχανισμούς. Αυτό θα χρησιμεύσει ως προετοιμασία για ένα HADR-Demo, το οποίο περιλαμβάνει επιχειρήσεις σταθμό προς σταθμό - έρευνα και διάσωση, απόκριση έκτακτης ανάγκης, ιατρική εκκένωση, διαρροή χημικών και πυρόσβεση - από τις συμμετέχουσες χώρες.
  3. Η Άσκηση Εκπαίδευσης Πεδίου (FTX) περιλαμβάνει Άσκηση Διασταυρούμενης Εκπαίδευσης (CTX), καθώς και εκπαίδευση πεδίου για τον στρατό, το ναυτικό και τις αεροπορικές δυνάμεις. Αποκορύφωμα είναι οι κοινές επιχειρήσεις βίαιης εισόδου (JFEO) που αποτελούνται από την Αμφίβια Άσκηση, τη Στρατηγική Αερομεταφερόμενη Επιχείρηση, την Επιχείρηση Εκκένωσης Μη Μάχη και την Άσκηση Ζωντανών Πυρών Συνδυασμένων Όπλων.

Το Cobra Gold 2023 αυξάνει την ικανότητα των συμμετεχόντων στρατευμάτων από την Ταϊλάνδη και τους συμμάχους μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, τεχνογνωσίας και στρατιωτικών τεχνολογιών. Αυξάνει την εμπειρία των κοινών και πολυμερών επιχειρήσεων για τις δυνάμεις της Ταϊλάνδης και των συμμάχων, καθώς και την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης και του μετριασμού των καταστροφών. Ενισχύει επίσης τους δεσμούς μεταξύ στρατιωτών από την Ταϊλάνδη και συμμάχων, όπως οι τοπικές κοινότητες στις τοποθεσίες ασκήσεων, και χτίζει μια καλή εικόνα της Ταϊλάνδης στα μάτια των συμμάχων μας και της διεθνούς κοινότητας.


Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, Διεύθυνση Κοινής Πολιτικής
Φεβρουάριος 28, 2023

Σημείωση συντάκτη: Η φωτογραφία είναι απόθεμα από το Cobra Gold 2020

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/