Το Bฺangkok κατατάσσεται στην 30η καλύτερη πόλη παγκοσμίως και στη 2η καλύτερη πόλη στο ASEAN, λέει η Famous Tourism Consulting Company

Εθνική»

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, έχει τιμηθεί ως η 30η καλύτερη πόλη στον κόσμο από 100 χώρες και η 2η καλύτερη πόλη στο ASEAN, λέει η Resonance Consultancy, κορυφαίος παγκόσμιος σύμβουλος στην ανάπτυξη προορισμών.

Η εντυπωσιακή τοποθέτηση της μητρόπολης αναφέρθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ταϊλάνδης, κ. Anucha Burapachaisri. Αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha είναι πολύ χαρούμενος που μαθαίνει ότι η Μπανγκόκ έχει αναγνωριστεί ως η 30η καλύτερη πόλη παγκοσμίως και η 2η καλύτερη πόλη στο ASEAN από την Resonance Consultancy.

Η Resonance Consultancy είναι κορυφαίος παγκόσμιος σύμβουλος στην ανάπτυξη προορισμών, το branding και το μάρκετινγκ. Η εταιρεία είναι γνωστή για τις ετήσιες εκθέσεις της για την κατάταξη πόλεων, οι οποίες αξιολογούν τα πιο επιθυμητά μέρη στον κόσμο για επίσκεψη, διαμονή, εργασία και επένδυση με βάση διάφορους παράγοντες όπως αξιοθέατα, υποδομές, πολιτισμός και περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον κ. Anucha, η Μπανγκόκ κατατάσσεται στην 30η θέση στην έκθεση «100 Καλύτερες Πόλεις στον Κόσμο 2023» της Resonance Consultancy, η οποία αξιολογεί έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων:

  1. Τόπος: Αυτή η κατηγορία λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως το τοπικό κλίμα, η ασφάλεια, τα τουριστικά αξιοθέατα και η βιωσιμότητα.
  2. Προϊόν: Σε αυτήν την κατηγορία, αξιολογούνται παράγοντες όπως η συνδεσιμότητα αεροδρομίων, τα μουσεία, η κατάταξη πανεπιστημίων και οι χώροι εκδηλώσεων.
  3. Άνθρωποι: Η κατηγορία ατόμων λαμβάνει υπόψη το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό και το μορφωτικό επίπεδο του τοπικού πληθυσμού.
  4. Ευημερία: Αυτή η κατηγορία εξετάζει την παρουσία παγκόσμιων κορυφαίων εταιρειών, το ΑΕΠ, τα ποσοστά απασχόλησης και την ισότητα εισοδήματος.
  5. Προγραμματισμός: Οι παράγοντες που αξιολογούνται σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, εμπειρίες νυχτερινής ζωής, ποιοτικά εστιατόρια και προορισμούς για ψώνια.
  6. Προώθηση: Αυτή η κατηγορία λαμβάνει υπόψη τους όγκους αναζητήσεων στο διαδίκτυο και τις κριτικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπανγκόκ κατατάσσεται επίσης στη 2η καλύτερη πόλη από τις 10 χώρες μέλη του ASEAN, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Το έργο της κυβέρνησης δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Ταϊλάνδης από όλες τις πτυχές. Ο πρωθυπουργός Prayut πιστεύει ότι η Μπανγκόκ έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, κάτι που απαιτεί συνεργασία από όλους τους πολίτες. Η κυβέρνηση πιστεύει επίσης ότι πολλά άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη έχουν παρόμοιες δυνατότητες ανάπτυξης», είπε ο εκπρόσωπος.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.