Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης λέει όχι στο κλείσιμο της παμπ στις 4 π.μ., εκτός πιθανώς σε δημοφιλή τουριστική περιοχή όπως η Πατάγια και το Πουκέτ

Εθνική -

Την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε σε συνεδρίαση του συμβουλίου του Ταϊλανδικού Ιδρύματος Προώθησης Υγείας (ThaiHealth) ότι το υπουργείο του αντιτίθεται στην πρόταση του Υπουργείου Τουρισμού για επέκταση των νόμιμων ωρών κλεισίματος για νυχτερινά κέντρα στις 4 π.μ. από τις 2 π.μ.

Ο υπουργός υποστήριξε την αντίθεσή του με ανησυχίες για τη δημόσια ευημερία και ασφάλεια, λέγοντας ότι τα τροχαία ατυχήματα μπορεί να αυξηθούν εάν επιτραπεί στις παμπ να λειτουργούν έως τις 4 το πρωί. Πρόσθεσε ότι κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς του 2023, τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν σημαντικά κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι λόγω της συνεργασίας όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένης της ThaiHealth για την εκστρατεία τους για την οδική ασφάλεια.

Ο Anutin αποκάλυψε, ωστόσο, ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας μπορεί να συμφωνήσει να αφήσει τους χώρους νυχτερινής διασκέδασης σε ορισμένες βασικές τουριστικές περιοχές να παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τις 4 το πρωί κατά περίπτωση. Αυτές οι περιοχές, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την οδό Khaosan της Μπανγκόκ, την Πατάγια και την οδό Bangla Walking Street του Πουκέτ. Το θέμα απαιτεί περισσότερη συζήτηση και σκέψη, ωστόσο, πρόσθεσε ο Anutin, καθώς και συνεργασία από τις τοπικές αρχές σε αυτές τις περιοχές.

Ο υπουργός είπε ότι το υπουργείο του δεν αγνόησε το οικονομικό όφελος της πρότασης, αλλά είπε επίσης ότι έπρεπε να λάβει υπόψη και τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, παρά τις εκκλήσεις για νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ο Anutin έβαλε σταθερά το πόδι του στην αντίθεση, λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψει ποτέ» να νομιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Ταϊλάνδη, καθώς είπε ότι ενδιαφέρεται για την υγεία των ανθρώπων.

Είπε ότι πρόσφατα έδωσε εντολή στο Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων να συνεργαστεί με τη Βασιλική Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων της Ταϊλάνδης για την επιβολή του νόμου που σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Ο υπουργός ζήτησε επίσης από την ThaiHealth να εκπαιδεύσει τους νέους σχετικά με τον κίνδυνο των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ο νόμος της Ταϊλάνδης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο επισύρει σκληρή ποινή, με πρόστιμο άνω των 500,000 μπατ και μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, σύμφωνα με ορισμένους υψηλόβαθμους αστυνομικούς.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.