Ο διαβόητος Βρετανός φυγάς ναρκωτικών συνελήφθη στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: Sky News

Μπανγκόκ -

Ένας Βρετανός αφεντικό του οργανωμένου εγκλήματος που καταζητείται στο Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθη την Παρασκευή από την αστυνομία της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ.

Ο ύποπτος, Ρίτσαρντ Γουέικελινγκ, 54 ετών, συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου από κοινή δύναμη του Κεντρικού Γραφείου Ερευνών (CIB) και του Τμήματος Καταστολής του Εγκλήματος (CSD).

Ο Wakeling από το Brentwood του Essex καταζητήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών, αφού πιστεύεται ότι συμμετείχε στην απόπειρα λαθρεμπορίας υγρής αμφεταμίνης αξίας 8 εκατομμυρίων λιρών (325 εκατομμυρίων μπατ) στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ιταλία τον Απρίλιο του 2016.

Ο Wakeling διέφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 προτού το δικαστήριο μπορέσει να τον εντοπίσει, έχοντας καταδικαστεί και καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλάκιση. Στη συνέχεια, οι βρετανικές αρχές έθεσαν το όνομά του στη λίστα των πιο καταζητούμενων της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος.

Ο Βρετανός δραπέτης πιστεύεται ότι διέφυγε στην Ταϊλάνδη και η κοινή συνεργασία μεταξύ της CIB και της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA), είχε διαπιστώσει ότι διέμενε στο Hua Hin, στην επαρχία Prachuap Khiri Khan.

Η σύλληψη του Wakeling πραγματοποιήθηκε αφού η αστυνομία της Ταϊλάνδης τον εντόπισε για αρκετό καιρό. Η αστυνομία επιτέθηκε ενώ ο ύποπτος ταξίδευε για να επισκεφτεί έναν φίλο του στην περιοχή Ekamai της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος πρόκειται να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα εκτίσει την ποινή του.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.