Σε αρκετούς οδηγούς ταξί εφαρμογών για κινητά της Pattaya επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν διαθέτουν απαιτούμενα έγγραφα μεταφοράς

Πατάγια -

Η αστυνομία της Πατάγια εξαπέλυσε καταστολή σε οδηγούς ταξί εφαρμογών και επέβαλε πρόστιμο σε πολλούς από αυτούς επειδή χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά οχήματα για να παραλάβουν επιβάτες και δεν είχαν άδειες οδήγησης μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η καταστολή πραγματοποιήθηκε στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία της Πατάγια με επικεφαλής τον αρχηγό της αστυνομίας Πολ. Ο Συνταγματάρχης Thanapong Phothi παροτρύνθηκε από τον Συνεταιρισμό Λεωφορείων της Pattaya να ασκήσει νομική δράση κατά των οδηγών ταξί εφαρμογών, όπως ο Bolt, που χρησιμοποιούσαν τα μη ταξινομημένα οχήματά τους για τη μεταφορά επιβατών.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Thanapong είπε στο The Pattaya News ότι οι περισσότεροι οδηγοί που τράβηξε δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και τα διαπιστευτήρια για να λειτουργήσουν νόμιμα ως οδηγοί ταξί, συμπεριλαμβανομένης της έγκυρης άδειας οδήγησης δημόσιας συγκοινωνίας, του ταξινομημένου οχήματος μεταφοράς, της καθορισμένης κίτρινης πινακίδας και της ασφάλειας μεταφοράς.

Οι οδηγοί εργάζονταν ως επί το πλείστον για τη Bolt, μια δημοφιλή εφαρμογή μεταφοράς τουριστών, είπε ο Συνεταιρισμός Λεωφορείων Pattaya στο The Pattaya News. Αν και χρέωναν λιγότερα, οι οδηγοί Bolt λειτουργούσαν παράνομα και απομάκρυναν πελάτες από τους νόμιμους οδηγούς ταξί, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Εν τω μεταξύ, οι οδηγοί του Bolt δήλωσαν ότι κέρδισαν πολύ λίγα και τώρα έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμο άνω των 2,000 μπατ. Μερικοί από αυτούς δεν είχαν δουλειά και η οδήγηση ήταν το μόνο μέσο που μπορούσαν να κάνουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Οι οδηγοί ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τα κατάλληλα έγγραφα για να γίνουν σωστοί οδηγοί ταξί και ότι οι εργοδότες τους δεν τους βοηθούσαν στην περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία για να το κάνουν.

Μεταξύ άλλων απαιτήσεων, το να γίνει κάποιος σωστός οδηγός ταξί απαιτεί εκτενή τεκμηρίωση και βεβαιώσεις από εταιρείες ταξί, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο για έναν μεμονωμένο οδηγό να λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα, εκτός εάν τον βοηθήσει ο εργοδότης του.

Η διαμάχη μεταξύ οδηγών Bolt και οδηγών ταξί παραμένει άλυτο πρόβλημα εδώ και καιρό. Πολλές αρχές της Ταϊλάνδης ζήτησαν από τη Bolt να βοηθήσει τους συνεργάτες οδηγούς της να λάβουν τα απαιτούμενα έγγραφα, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη προχωρήσει επίσημα με το αίτημα, επιμένοντας ότι οι οδηγοί της είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι και όχι υπάλληλοι.

Η σύγκρουση μερικές φορές ανεπιθύμητα κλιμακώνεται σε βία, όπως αυτή τελευταία δημόσια σύγκρουση στις 25 Ιανουαρίου, όπου δύο εταιρείες ταξί διαπληκτίστηκαν για φερόμενη αλληλοεπικάλυψη εδάφους.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.