Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Η αστυνομία παρείχε υπηρεσία VVIP σε Κινέζους, Ταϊβανέζα ηθοποιός ισχυρίζεται ότι εκβιάζεται από την αστυνομία και πολλά άλλα

ΦΩΤΟ: MGR Online

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, έως Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Δύο στους τρεις αστυνομικούς της Ταϊλάνδης μεταφέρθηκαν σε ανενεργές θέσεις μετά από έρευνα που διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν πραγματικά στην παροχή υπηρεσίας VVIP σε μια γυναίκα κινέζικη Tiktok influencer.

Ο Anutin Charnvirakul, υπουργός του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και αναπληρωτής πρωθυπουργός, βγήκε τη Δευτέρα για να απαιτήσει περισσότερη τιμωρία για τους αστυνομικούς που παρείχαν συνοδεία VVIP σε μια γυναίκα κινέζικη Tiktoker.

Τέσσερις αστυνομικοί που παρείχαν μια αμφιλεγόμενη συνοδεία VVIP σε μια κινεζική γυναίκα Tiktoker θα αντιμετωπίσουν πιθανώς αυστηρή πειθαρχική ποινή εκτός από την απόλυση, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αρχηγού της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης στις 29 Ιανουαρίου.

2. Αξιωματικοί μετανάστευσης της Μπανγκόκ εισέβαλαν σε ένα κινέζικο εστιατόριο που λειτουργούσε από τρεις Κινέζους που δεν είχαν άδεια εργασίας.

Οι Κινέζοι τουρίστες κατηγορήθηκαν ότι εργάζονταν χωρίς άδεια εργασίας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απέλασή τους και στη μαύρη λίστα των ονομάτων τους από την είσοδο στην Ταϊλάνδη.

3. Μια μητέρα από τη Μαλαισία και η εξάχρονη κόρη της ανακοινώθηκαν νεκροί μετά την ανατροπή ενός σκάφους με μακριά ουρά στο Κράμπι.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι η μητέρα ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών.

4. Αξιωματούχος του εθνικού πάρκου της Ταϊλάνδης προειδοποίησε τους τουρίστες αφού ένας αλλοδαπός σκαρφάλωσε χωρίς εξοπλισμό σε γκρεμό στο διάσημο εθνικό πάρκο Mu Ko Phi Phi.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή σε ορισμένα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης με πολλές αφίσες που αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός πρέπει να κατηγορηθεί, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες νομικές κατηγορίες θα επιβληθούν για το περιστατικό.

5. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης διέψευσε την Πέμπτη έναν ισχυρισμό ιογενούς ανατροπής μιας Ταϊβανέζικης διασημότητας τουρίστας, λέγοντας ότι η τουρίστρια ήταν μεθυσμένη, μη συνεργάσιμη και είχε στην κατοχή της έναν παράνομο ατμοποιητή.

Καθώς ο πόλεμος λέξεων έχει αναθερμανθεί μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης και μιας διάσημης Ταϊβανέζας ηθοποιού που ισχυρίζεται ότι εκβιάστηκε από την αστυνομία της Ταϊλάνδης, ο διοικητής της αστυνομίας της Ταϊλάνδης διέταξε μια πλήρη, διαφανή έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έχει τώρα παραδεχτεί ότι εκβίασε τη γυναίκα μετά από μια εβδομάδα ισχυρισμών και έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.