Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ανεβάζει την ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου U-Tapao

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kaosod Online

Εθνική -

Ο νυν πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha λαμβάνει μέτρα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του διεθνούς αεροδρομίου U-Tapao με την ελπίδα να συγκεντρώσει κέρδη 305 δισεκατομμυρίων μπατ για τη χώρα.

Το διεθνές αεροδρόμιο U-Tapao είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της κοινοπραξίας BBS και της κυβερνητικής επιτροπής πολιτικής της ΕΟΚ βάσει παραχώρησης 50 ετών, με στόχο τη διεκπεραίωση 60 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, σύμφωνα με τον Tipanan Sirichana, αναπληρωτή εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Είπε ότι ο στρατηγός Prayut πιέζει για την ολοκλήρωση του αεροδρομίου για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας σε παγκόσμια κλίμακα.

Το U-Tapao θα είναι το 3ο βασικό εμπορικό διεθνές αεροδρόμιο της χώρας που συνδέει δύο άλλα αεροδρόμια: το Don Mueang και το Suvarnabhumi, με ένα τρένο υψηλής ταχύτητας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το αεροδρόμιο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την πρώτη φάση κατασκευής, θα μετατρέψει την Ταϊλάνδη σε κόμβο τουρισμού, εφοδιαστικής και αεροπορίας και την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο σε «μητρόπολη της Ανατολικής αεροπορίας».

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στην υποπεριοχή Phala της περιοχής Ban Chang στην επαρχία Rayong, εκτείνεται σε πάνω από 6,500 rai, με επενδυτικό προϋπολογισμό 290 δισεκατομμυρίων μπατ.

Το αεροδρόμιο θα παράγει ετήσια έσοδα 305.55 δισεκατομμυρίων μπατ και θα παρέχει περισσότερες από 15,600 ευκαιρίες απασχόλησης τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του.

«Η φιλοδοξία του στρατηγού Prayut να ολοκληρώσει το έργο στρέφει τα κεφάλια πολλών επενδυτών», κατέληξε ο Tipanan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.