Πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Πατάγια εξακολουθούν να υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα, ελπίζουν ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι η λύση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Πατάγια -

Ορισμένοι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ειδικά θαλασσινά, στην Πατάγια εξακολουθούν να υποφέρουν από οικονομικά προβλήματα και ελπίζουν να δουν Κινέζους τουρίστες να φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς για να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν.

Η κυρία Premwadee Saekoaw, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στο «King Seafood» στην Walking Street, είπε στο Pattaya News «Υπάρχουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη και την Πατάγια μετά την άρση των περιορισμών για τον Covid-19. Ωστόσο, τα εστιατόρια στην Pattaya Walking Street και στην περιοχή Pattaya εξακολουθούν να είναι συνολικά ήσυχα. Κατά τη σύγκριση των εστιατορίων πριν από τον Covid -19, μόνο ένα στα τρία εστιατόρια έχει ανακάμψει καλά μέχρι στιγμής. Πολλά από τα εστιατόρια που δεν έχουν ακόμη ανακάμψει πλήρως είναι χώροι με θαλασσινά που εξαρτώνται από Κινέζους τουρίστες».

«Μόνο οι Ρώσοι, οι εγχώριοι Ταϊλανδοί και οι Κορεάτες τουρίστες που παραγγέλνουν μπουφέ ή hotpot σε εστιατόρια τα πάνε καλά αυτή τη στιγμή, ενώ οι περισσότεροι άλλοι ξένοι τουρίστες τρώνε μόνο ένα πιάτο σε ένα γεύμα καθώς είναι πιο προσεκτικοί στα έξοδά τους», εξήγησε η κ. Premwadee. .

«Ο τουρισμός νυχτερινής ζωής στην Πατάγια βελτιώνεται σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Soi Bua Khao και στην παραλία North Pattaya», πρόσθεσε η κ. Premwadee.

«Οι Ιάπωνες τουρίστες σχεδόν εξαφανίστηκαν από την Πατάγια μετά τον Covid 19 και δεν έχουν ακόμη αναρρώσει πλήρως, οι οποίοι πριν από την πανδημία ήταν σημαντικοί πελάτες για εστιατόρια, ειδικά θαλασσινά. Ελπίζουμε ότι οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν να μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε από οικονομικά προβλήματα, καθώς τα θαλασσινά είναι επίσης δημοφιλή σε αυτούς», σημείωσε η κ. Premwadee.

Η Κίνα μόλις ενέκρινε ομαδικές εκδρομές για να μπορέσει να ταξιδέψει ξανά για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια χθες, όπως φαίνεται εδώ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.