Ο υπουργός Υγείας της Ταϊλάνδης ενώνει τις δυνάμεις του με το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη γονιδιωματικών δοκιμών για την καλύτερη διάγνωση του καρκίνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Εθνική -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul, ως εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάπτυξη γονιδιωματικών δοκιμών για την ακριβέστερη διάγνωση ασθενειών.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Ιανουαρίου, στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisoranakul.

Ο Anutin υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Λόρδο Nick Markham CBE για τη δημιουργία μιας συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Ερευνών Συστημάτων Υγείας στην Ταϊλάνδη και του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας για την έρευνα καλύτερων διαγνωστικών εξετάσεων που είναι πιο ακριβείς και ειδικά για καρκίνους και μολυσματικές ασθένειες, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες γονιδιωματικής.

Οι γονιδιωματικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση δύσκολων ασθενειών όπως οι καρκίνοι. Η γονιδιωματική είναι η μελέτη ολόκληρης της γενετικής σύνθεσης ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των αλληλουχιών DNA του. Αναλύοντας το γονιδίωμα ενός ατόμου, οι επιστήμονες μπορούν να εντοπίσουν γενετικές παραλλαγές που μπορεί να σχετίζονται με μια συγκεκριμένη ασθένεια, οδηγώντας σε μια ακριβή διάγνωση.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανταλλάξουν δεδομένα, γνώσεις, τεχνολογίες και εμπειρογνώμονες για να αναπτύξουν ένα νέο γενετικό τεστ που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ταϊλάνδη να πετύχει τον στόχο της να γίνει ένας από τους ιατρικούς κόμβους στον κόσμο, δήλωσε ο Traisulee.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

 

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.