Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προσχωρεί στο Νέο Πολιτικό Κόμμα

ΦΩΤΟ: Thaipost

Εθνική -

Ο νυν Πρωθυπουργός Στρατηγός Prayut Chan-o-cha εγγράφηκε επίσημα ως μέλος του Κόμματος Ruam Thai Saang Chart (United Thai Nation) τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

Η πρώτη του εκδήλωση φιλοξενήθηκε μεγαλοπρεπώς στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit της Μπανγκόκ και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 10,000 παρευρισκόμενοι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του Ruam Thai Saang Chart, Pirapan Salirathavibhaga.

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το παλιό του κόμμα του πολιτικού συνασπισμού, Palang Pracharath, μετά από εβδομάδες φημών που αναφέρθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατηγός Prayut, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Άμυνας, είπε στους υποστηρικτές του ότι ήθελε να παραμείνει πρωθυπουργός όχι επειδή λαχταρούσε την εξουσία ή τα προσωπικά οφέλη, αλλά επειδή σεβόταν το δημοκρατικό σύστημα της Ταϊλάνδης και η χώρα πρέπει να προχωρήσει.

Ωστόσο, ακόμη και αν εκλεγεί πρωθυπουργός στην επόμενη ψηφοφορία, ο στρατηγός Prayut θα μπορεί να παραμείνει στο αξίωμα μόνο για δύο χρόνια αντί για τέσσερα, λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που λέει ότι η θητεία του θα πρέπει να λήξει το 2025.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.