Νέος υποχρεωτικός έλεγχος Covid-19 για επισκέπτες από την Ταϊλάνδη που πηγαίνουν στην Ινδία Βλάπτει τον ινδικό τουρισμό στην Πατάγια

Ταϊλάνδη/Ινδία-

Μια νέα απαίτηση για τους Ινδούς τουρίστες που επιστρέφουν από την Ταϊλάνδη και τέσσερις άλλες χώρες να διεξάγουν υποχρεωτική δοκιμή Covid-19 RT-PCR βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό, λένε οι Ταϊλανδοί τουριστικοί υπάλληλοι.

Η απαίτηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, ισχύει για την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα/Χονγκ Κονγκ. Δεν δόθηκε συγκεκριμένος λόγος για τις χώρες που επιλέχθηκαν και γιατί επέστρεψε το μη δημοφιλές τεστ, αλλά πιστεύεται από ορισμένους ότι συνδέεται με το άνοιγμα της Κίνας στον τουρισμό. Ωστόσο, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, οι απαιτήσεις ανακοινώθηκαν από την Ινδία προτού η Κίνα ανακοινώσει επίσημα ότι ουσιαστικά άνοιγε ξανά μετά από τρία χρόνια κλεισίματος που σχετίζεται με το Covid Zero.

Δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης για τη νέα πολιτική από αξιωματούχους της ινδικής κυβέρνησης, αλλά δήλωσαν ότι η πολιτική δεν είναι μόνιμη και μόνο προσωρινή.

Η νέα πολιτική, σύμφωνα με εκπροσώπους της Eastern Hotel Association της Ταϊλάνδης, έχει βλάψει σοβαρά τον ινδικό τουρισμό ιδιαίτερα προς την Pattaya, η οποία αποτελεί σημαντικό ταξιδιωτικό προορισμό για τους Ινδούς τουρίστες. Σύμφωνα με τον Sanphet Supbowornsathian, πρόεδρο της ένωσης, πολλές κρατήσεις ξενοδοχείων και οργανωμένες εκδρομές έχουν ακυρωθεί πλήρως καθώς οι Ινδοί τουρίστες ανησυχούν για τις απαιτούμενες δοκιμές. Η δοκιμή προσθέτει επίσης πρόσθετο κόστος στο ταξίδι ενός Ινδού Τουρίστα, ειδικά για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό.

Η Sanphet και άλλοι τουριστικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν την Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης να πραγματοποιήσει ιδιωτικές συνομιλίες με τις αρμόδιες ινδικές αρχές σχετικά με την πολιτική και να λάβει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον ακριβή λόγο της εντολής και ένα καλύτερο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αρθεί. Η Ταϊλάνδη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο για Ινδούς τουρίστες, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες στη λίστα εντολών, και θα πρέπει να αρθεί σύμφωνα με το Sanphet για να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/