Δύο γυναίκες στην Πατάγια εξαπατήθηκαν από 100,000 μπατ από συμμορία τηλεφωνικών κέντρων απάτης

Πατάγια -

  Ένα τηλεφωνικό κέντρο απάτης απάτησε δύο γυναίκες στην Πατάγια από 100,000 μπατ.

Τα δύο θύματα υπέβαλαν αστυνομικές αναφορές στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια χθες, 7 Δεκεμβρίου. Το πρώτο θύμα, η 29χρονη κ. Anita Teajantuek, είπε ότι παρασύρθηκε να συμπληρώσει μια φόρμα για την επιχείρηση ταξιδιωτικού της πρακτορείου από τη συμμορία κλήσεων απάτης που μεταμφιέζονταν σε αξιωματούχους του Υπουργείου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εμπορίου.

Ο απατεώνας έπεισε την Ανίτα να μεταφέρει 83,041 μπατ από τον τραπεζικό της λογαριασμό και διέκοψε την επαφή μαζί της. Το θύμα είπε ότι δεν της είχαν απομείνει χρήματα και ήταν σε μεγάλο πρόβλημα.

Ένα άλλο θύμα, η κα Kanokwan Thannam, ανέφερε μια παρόμοια περίπτωση, λέγοντας ότι μια συμμορία τηλεφωνικών κέντρων απάτης την ξεγέλασε με 33,273 μπατ. Ο Kanokwan, ο οποίος είναι υπάλληλος σε ένα εστιατόριο στην Pattaya, είπε ότι ο απατεώνας, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, την εξαπάτησε πιστεύοντας ότι εμπλεκόταν σε ξέπλυμα χρήματος και ότι είχε χρέη πιστωτικής κάρτας.

Στη συνέχεια, η 25χρονη θύμα μετέφερε τα χρήματά της στον τραπεζικό λογαριασμό του απατεώνα από σύγχυση. Ωστόσο, συνειδητοποίησε μόνο όταν ήταν πολύ αργά ότι δεν είχε ποτέ πιστωτική κάρτα, οπότε ήταν σίγουρη ότι την είχαν απατήσει.

Τα δύο θύματα προέτρεψαν την αστυνομία της Πατάγια να συλλάβει τους υπόπτους. Ήθελαν επίσης να μάθουν όλοι από τα λάθη τους με το να μην μεταφέρουν ποτέ χρήματα σε κανέναν χωρίς πρώτα να ελέγξουν τις αρχές.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.