Εβδομάδα Ταϊλάνδης σε ανασκόπηση: Ημέρα του Πατέρα, οι κανονισμοί για την κάνναβη ενδέχεται να γίνουν αυστηρότεροι, η Μπανγκόκ κατατάσσεται 6η στις πόλεις των μεταναστών και πολλά άλλα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η Μπανγκόκ κατατάσσεται στην 6η από τις 50 πόλεις στην κατάταξη Expat City 2022, με τις καλύτερες επιδόσεις για τα προσωπικά οικονομικά και τη χειρότερη για την εργασία στο εξωτερικό και την ποιότητα ζωής.                        Κατάταξη για το 2022 από την InterNations, τη μεγαλύτερη κοινότητα εξαγμάτων στον κόσμο με περισσότερα από 4.5 εκατομμύρια μέλη.
  2. Η πρόταση της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης να επιτρέψει σε ξένες τουριστικές ζώνες, όπως τμήματα της Πατάγια και του Πουκέτ, να επιτρέψουν στους χώρους νυχτερινής διασκέδασης να ανοίγουν νόμιμα μέχρι τις 4 π.μ., φαίνεται να μην έχει ακόμη καμία απόφαση ή απόφαση.

Εν τω μεταξύ, οι αντίπαλοι της πρότασης, έστω και μόνο για χώρους διασκέδασης που επικεντρώνονται σε ξένους τουρίστες, όπως η Bangla Road του Πουκέτ ή η Walking Street της Pattaya, συνέχισαν να εκφράζουν την αποδοκιμασία τους.

3. Μια Νοτιοκορεάτισσα που παρέμεινε στην Ταϊλάνδη για 2,116 ημέρες, σχεδόν έξι χρόνια, συνελήφθη στην οδό Sukhumvit αφού φέρεται να έκλεψε ένα αυτοκίνητο, τσάντα και ρολόι αξίας 5,300,000 μπατ από έναν Νοτιοκορεάτη φίλο, ο οποίος επίσης κρατείται τώρα για παράταση διαμονής.

Οι αξιωματικοί μετανάστευσης συνέχισαν την καταστολή της υπέρβασης της διαμονής σε όλη τη χώρα.

4. Οι κανονισμοί σχετικά με την κάνναβη ενδέχεται να γίνουν αυστηρότεροι εάν τα καταστήματα εξακολουθήσουν να παρακάμπτουν τους κανόνες για την πώληση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο Δρ Thongchai Lertwilairattanapong, γενικός διευθυντής του Τμήματος Παραδοσιακής και Συμπληρωματικής Ιατρικής της Ταϊλάνδης είπε: «Η τελευταία ανακοίνωση εξακολουθεί να δίνει μεγάλη έμφαση στην απαγόρευση των ανθρώπων να χρησιμοποιούν κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς και να υποστηρίζουν μόνο την ιατρική χρήση της».

5. Σήμερα (5 Δεκεμβρίου) είναι τα γενέθλια του αείμνηστου, μεγάλου βασιλιά Bhumibol Adulyadej, που έχει οριστεί ως Ημέρα του Πατέρα στην Ταϊλάνδη εδώ και δεκαετίες.

Παρά το θάνατό του στις 13 Οκτωβρίου 2016, η 5η Δεκεμβρίου εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανάμνηση των γενεθλίων του Μεγάλου Βασιλιά Bhumibol και εξακολουθεί να είναι ημέρα εορτασμού και επίσημη αργία για τους Ταϊλανδούς.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.