Βόμβα εκτροχιάστηκε εμπορευματική αμαξοστοιχία στην επαρχία Songkhla

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath Online

Εθνική -

Οι αρχές της Songkhla ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας μετά από βόμβα που τοποθετήθηκε στο σιδηρόδρομο προκάλεσε εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Sadao το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το φορτηγό τρένο Νο. 707 που λειτουργούσε μεταξύ Χατ Γιάι και Παντάνγκ Μπεσάρ εκτροχιάστηκε ενώ πλησίαζε τον σιδηροδρομικό σταθμό Khlong Ngae λίγο μετά το μεσημέρι, μετά από αυτό που ανέφεραν τα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ως δυνατό κρότο παρόμοιο με έκρηξη βόμβας που προερχόταν από τη γραμμή.

Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι του κρατικού σιδηροδρόμου της Ταϊλάνδης που ήρθαν για να επιθεωρήσουν τον σιδηρόδρομο επιβεβαίωσαν ότι ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από έκρηξη βόμβας, που άφησε μια τρύπα βάθους δύο μέτρων κάτω από τη γραμμή. Η βόμβα ήταν σπιτική.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έντεκα από τα 20 αυτοκίνητα εκτροχιάστηκαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς, κανείς μέσα στα αυτοκίνητα δεν τραυματίστηκε.

Η επιχείρηση για τη διάσωση του τρένου και την επισκευή της γραμμής θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ενώ ειδικοί εξουδετέρωσης βομβών και αξιωματικοί ασφαλείας εκκαθάρισαν την περιοχή σήμερα.

Ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολίτες εξακολουθούσαν να έρχονται να επιβιβαστούν στο τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό Yala ως συνήθως, αν και ο σταθμός φρουρούνταν έντονα από αξιωματικούς ασφαλείας.

Το βαθύ νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης έχει από καιρό προβλήματα με επιχειρήσεις ανταρτών που διεξάγουν συνεχώς παράνομες επιχειρήσεις με σκοπό να μειώσουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και να τρομάξουν το κοινό, δήλωσαν αξιωματούχοι της Songkhla στα μέσα ενημέρωσης.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.