Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης λέει ότι ήταν «στημένο» αφού παιδιά εντόπισαν μια κατσαρόλα να καπνίζουν στην παραλία Pattaya

Πατάγια -

  Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και ο κύριος υποστηρικτής της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας Anutin Charnvirakul είπε ότι δημιουργήθηκε μετά από μια φωτογραφία με παιδιά 9-10 ετών να καπνίζουν κάνναβη στην παραλία Pattaya έγινε viral στα ταϊλανδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία μιας ομάδας μικρών παιδιών που καπνίζουν κάνναβη από ένα μπαμπού μπονγκ έγινε πρωτοσέλιδο σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, αφού αναρτήθηκε στο Facebook από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη, τον 35χρονο Krittiwat Matrong, ο οποίος περπάτησε από την ομάδα στην παραλία Pattaya.

Τα παιδιά ήταν 9 και 10 ετών, σύμφωνα με τον Krittiwat, και ήταν άστεγα και δεν είχαν γονείς. Ένας άγνωστος 25χρονος άνδρας ήταν μαζί τους, κόβοντας κάνναβη και την παρέδιδε στα παιδιά για να καπνίσουν άνετα από ένα μπαμπού μπονγκ, δήλωσε ο Krittiwat.

Στο Facebook του, ο Krittiwat έγραψε: «Κοίτα πόσο φτάσαμε, παιδιά 9 και 10 ετών καπνίζουν κάνναβη στις μέρες μας. Τι συμβαίνει στην κοινωνία μας; Τι κάνουν οι αρχές;…»

Οι χρήστες του Διαδικτύου ανησυχούν για την ευημερία των παιδιών επειδή το κάπνισμα κάνναβης σε τόσο μικρές ηλικίες μπορεί να είναι επιβλαβές. Το περιστατικό πυροδότησε επίσης εκκλήσεις για εκ νέου ποινικοποίηση της κάνναβης από πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Σε απάντηση, ο Anutin Charnvirakul, υπουργός Δημόσιας Υγείας, ο οποίος επισκέφθηκε την επαρχία Phrae, δήλωσε ότι όποιος παρείχε κάνναβη στα παιδιά είχε παραβιάσει τους κανονισμούς περί μη πώλησης σε άτομα κάτω των είκοσι ετών και πρέπει να συλληφθεί. Οι κανονισμοί όριζαν ξεκάθαρα ότι η κάνναβη ήταν απαγορευμένη για τα παιδιά.

Ωστόσο, ο Anutin ήταν αμφίβολος για το περιστατικό, λέγοντας ότι μπορεί να είχε στηθεί για να τον υπονομεύσει για άγνωστους λόγους. Ο υπουργός τόνισε ότι η κάνναβη δεν προοριζόταν ποτέ για ψυχαγωγικούς λόγους εξαρχής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η αστυνομία της Πατάγια βρήκε τα παιδιά να κοιμούνται στην παραλία γύρω στο μεσημέρι σήμερα, 2 Δεκεμβρίου, και τα μετέφεραν στο νοσοκομείο Banglamung. Η αστυνομία αποκάλυψε ότι τα παιδιά τράπηκαν σε φυγή από το κέντρο αστέγων.

Τα δύο παιδιά θα μεταφέρονταν ξανά στο κέντρο, αλλά αυτή τη φορά οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα τα παρακολουθούσαν στενά. Ο Natthamon Kijdamrongkul, επικεφαλής του παιδικού κέντρου Chonburi, είπε ότι τα παιδιά δραπέτευσαν από το κέντρο λόγω της συμπεριφοράς τους. Προσπάθησε να ρωτήσει από πού πήραν την κάνναβη αλλά αρνήθηκαν να πουν.

Τα παιδιά είχαν επίσης ένα κατοικίδιο σκύλο, που φαινόταν ότι ήταν ο καλύτερός τους φίλος, σημειώνει η TPN. Ο σκύλος αφέθηκε να πάει μαζί τους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.