Η αστυνομία της Ταϊλάνδης κατάσχεσε επιτραπέζιο παιχνίδι στη Γιάλα, ισχυριζόμενος ότι είναι παράνομο, πυροδοτώντας τη συζήτηση μεταξύ πολιτικών

Arifin Soh

Γάλα -

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης κατέσχεσε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με το όνομα «Πατάνι Αποικιακή Επικράτεια» στη Γιάλα, το οποίο φέρεται να είναι παράνομο, σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Ένας υποψήφιος για το Κόμμα Move Forward στο Πατάνι, ο κ. Arifin Soh, ανάρτησε στο Facebook του λέγοντας: «Η αστυνομία της Bannang Sata κατέσχεσε το επιτραπέζιο παιχνίδι με το όνομα «Patani Colonial Territory» από ένα μικρό κατάστημα χόμπι και ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι μπορεί να είναι παράνομο. Ακόμη και το δικαίωμα να παίζεις παιχνίδια κλέβεται. Είναι δύσκολο να ζεις στον Βαθύ Νότο».

Χθες, (28 Νοεμβρίουth), ο εκπρόσωπος του Ταϊλανδικού Κόμματος Phakdee παρέδωσε μια επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για να ερευνήσει αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι. Η επιστολή ανέφερε ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι «Patani Colonial Territory» είναι ένα παιχνίδι για την αποικιακή ιστορία Patani που υποστηρίζεται από το Progressive Movement Foundation και φέρεται να προκαλεί αναστάτωση και κοινωνικά προβλήματα.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι η αστυνομία δεν δήλωσε αμέσως τι ήταν παράνομο για το παιχνίδι και η κατάσχεση προκάλεσε τεράστια προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας σημαντικά μεγαλύτερη προσοχή στο παιχνίδι μετά την κατάσχεσή του παρά αν είχε μείνει μόνο του. Αυτό έχει ονομαστεί από ορισμένους ως «Φαινόμενο Στράιζαντ».

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης δεν έχει σχολιάσει αμέσως το παιχνίδι ή τις δηλώσεις αντιτιθέμενων πολιτικών.

Πληροφορίες σημειώσεων μέσων TPN για το παιχνίδι είναι ευρέως διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.