Οι διαφωνίες σχετικά με τη νομοθεσία περί κάνναβης στην Ταϊλάνδη συνεχίζονται, καθώς οι ομάδες υπέρ και της αντιπολίτευσης συζητούν για τα «Smoking Rooms» και άλλα θέματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Εθνική -

Οι κανονισμοί σχετικά με την κάνναβη ενδέχεται να γίνουν αυστηρότεροι εάν τα καταστήματα εξακολουθήσουν να παρακάμπτουν τους κανόνες για την πώληση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο Δρ. Thongchai Lertwilairattanapong, γενικός διευθυντής του Τμήματος Παραδοσιακής και Συμπληρωματικής Ιατρικής της Ταϊλάνδης, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σήμερα, 29 Νοεμβρίου, για να διευκρινίσει τις αμφιβολίες σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Ο Δρ Thongchai είπε ότι η τελευταία ανακοίνωση εξακολουθεί να δίνει μεγάλη έμφαση στην απαγόρευση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και μόνο στην υποστήριξη της ιατρικής της χρήσης. Ωστόσο, οι πωλητές κάνναβης είχαν τη δυνατότητα να διανέμουν κάνναβη συμπεριλαμβανομένων των μπουμπουκιών της, εάν είχαν τις κατάλληλες άδειες.

Στη συνέχεια, οι Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Δρ Thongchai ποια ήταν η λύση του για ορισμένα νυχτερινά σημεία που επέτρεπαν στους πελάτες να καπνίζουν κάνναβη μέσα στους χώρους, στην οποία εκείνος απάντησε:

«Ειλικρινά, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε εντελώς τους ανθρώπους από το κάπνισμα κάνναβης, αλλά είχαμε ήδη έναν κανονισμό που απαγορεύει στους χώρους να επιτρέπουν στους πελάτες να καπνίζουν κάνναβη επειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα όπως τροχαία ατυχήματα».

Ο Δρ. Thongchai πρόσθεσε ότι το ιατρικό προσωπικό που καπνίζει κάνναβη σε νυχτερινά σημεία δεν διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς, επειδή ήταν αντίθετο με το νόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο έως και 100,000 μπατ.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν εντάξει εάν τα καταστήματα είχαν συγκεκριμένους χώρους για να καπνίζουν κάνναβη, ο Δρ. Thongchai απάντησε ότι τα καταστήματα μπορεί να παραβιάζουν έναν κανονισμό, εάν αποδεικνυόταν ότι ο καπνός από την κάνναβη προκαλεί ενόχληση σε άλλους.

Αποθάρρυνε επίσης τα καταστήματα να προσπαθήσουν να παρακάμψουν τους κανόνες, διαφορετικά οι αρχές μπορεί να χρειαστεί να αυστηροποιήσουν τους κανόνες.

Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα στη Βουλή, η Ένωση Κάνναβης για το Λαό με επικεφαλής τον Chatpattavee Atthapornmetha υπέβαλε ανοιχτή επιστολή καλώντας τους νομοθέτες να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη που ήταν ακόμα ημιτελές.

Ο Chatpattavee είπε ότι διαφωνούσε με την ιδέα της εκ νέου ποινικοποίησης της κάνναβης επειδή θα οδηγούσε ξανά την κάνναβη υπόγεια, κάτι που ήταν ακόμη πιο δύσκολο να ελεγχθεί.

Σύμφωνα με τον Chatpattavee, οι νομοθέτες θα πρέπει αντ 'αυτού να τροποποιήσουν το νομοσχέδιο για να επιτρέπεται η κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση, ενώ έχουν αυστηρούς νόμους που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αποτελεσματικά τους νέους από το κάπνισμα κάνναβης.

Είπε επίσης ότι οι αρχές δεν πρέπει να απαγορεύσουν το κάπνισμα κάνναβης σε καταστήματα ή καφετέριες γιατί θα οδηγούσε τους ανθρώπους να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους. Αντίθετα, ο Chatpattavee συμβούλεψε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους ανθρώπους να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους εντός των καταστημάτων ή των καφέ.

Ο Chatpattavee είπε ότι ελπίζει ότι το νομοσχέδιο που θα εισέλθει στην κοινοβουλευτική συζήτηση την επόμενη εβδομάδα θα αναθεωρηθεί κατάλληλα εκ των προτέρων για να ωφελήσει περισσότερο τους ανθρώπους.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.