Η Μπανγκόκ κατατάσσεται στην 6η θέση από 50 πόλεις παγκοσμίως στην κατάταξη πόλεων Expat 2022, η φιλική ατμόσφαιρα αποτελεί κορυφαίο σημείο

Μπανγκόκ-

Η Μπανγκόκ κατατάσσεται στην 6η από τις 50 πόλεις στην κατάταξη Expat City 2022, με τις καλύτερες επιδόσεις για τα προσωπικά οικονομικά και τη χειρότερη για την εργασία στο εξωτερικό και την ποιότητα ζωής.  

– Το 2022, η Βαλένθια (1η), το Ντουμπάι, η Πόλη του Μεξικού, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Μπανγκόκ, η Βασιλεία, η Μελβούρνη, το Άμπου Ντάμπι και η Σιγκαπούρη (10η) είναι οι 10 κορυφαίες πόλεις για να ζήσουν πρώην πρώην.  

– Από την άλλη πλευρά, οι πρώην ηγέτες θεωρούν το Γιοχάνεσμπουργκ (50η), τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, το Χονγκ Κονγκ, το Αμβούργο, το Μιλάνο, το Βανκούβερ, το Τόκιο και τη Ρώμη (41η) τις χειρότερες πόλεις του κόσμου για να ζεις.  

Μόναχο, 29 Νοεμβρίου 2022 — Η Μπανγκόκ κατατάσσεται 6η από τις 50 στην κατάταξη Expat City 2022 από  InterNations, η μεγαλύτερη κοινότητα εκπατρισμένων στον κόσμο με πάνω από 4.5 εκατομμύρια μέλη. Η πόλη υπερέχει όσον αφορά τόσο τα Προσωπικά Οικονομικά όσο και την Ευκολία Εγκατάστασης, κατατάσσοντας μεταξύ των κορυφαίων 5 και στους δύο δείκτες. Αν και έχει κάπως μικτά αποτελέσματα στο Expat Essentials Index (22η) - οι πρώην κατοικίδια βρίσκουν εύκολο να βρουν στέγη αλλά είναι δυσαρεστημένοι με την ψηφιοποίηση και την τοπική γραφειοκρατία - η Μπανγκόκ έχει τη χειρότερη απόδοση τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την εργασία στο εξωτερικό.  

 Η Κατάταξη Πόλης Expat βασίζεται στην ετήσια έρευνα Expat Insider από την InterNations. Είναι μια από τις πιο εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό, με 11,970 ερωτηθέντες το 2022. Συνολικά 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο παρουσιάζονται φέτος, προσφέροντας αναλυτικές πληροφορίες για πέντε τομείς της ζωής των εκπατρισμένων: Ποιότητα Ζωής , Ευκολία εγκατάστασης, Εργασία στο εξωτερικό, Προσωπικά οικονομικά και το νέο Expat Essentials Index, που καλύπτει την ψηφιακή ζωή, τα θέματα διαχειριστή, τη στέγαση και τη γλώσσα.  

Οι ομογενείς απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς χρηματικές ανησυχίες  

Η Μπανγκόκ κατατάσσεται στην 6η από τις 50 πόλεις στην κατάταξη Expat City 2022 και 2η παγκοσμίως στο Personal Finance Index. Οι εκπατρισμένοι δεν είναι μόνο ικανοποιημένοι με το γενικό κόστος ζωής (69% έναντι 45% παγκοσμίως), αλλά η οικονομική προσιτότητα είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Expat Essentials Index (22η). Η στέγαση είναι προσιτή (70% χαρούμενη έναντι 39% παγκοσμίως) και εύκολη εύρεση (85% έναντι 54% παγκοσμίως), με την Μπανγκόκ να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Υποκατηγορία Στέγασης. Από την άλλη πλευρά, οι πρώην πατάτες κατατάσσουν την πόλη στην 42η θέση τόσο στην Ψηφιακή Ζωή όσο και στις Υποκατηγορίες Θεμάτων Διαχειριστή. Για παράδειγμα, περισσότεροι από δύο στους πέντε (42%) είναι δυσαρεστημένοι με τη διαθεσιμότητα των κυβερνητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο (έναντι 21% παγκοσμίως). «Είναι όλα χαρτιά, για τα πάντα», λέει ένας Χιλιανός πρώην. Η Μπανγκόκ έρχεται στην 49η θέση για αυτόν τον παράγοντα, μόνο μπροστά από τη Ρώμη (50η).  

Δύσκολη εργασιακή ζωή αλλά εύκολο να εγκατασταθεί  

Ο Δείκτης Εργασίας στο Εξωτερικό (39ος) είναι άλλο ένα χαμηλό σημείο, όπου η Μπανγκόκ βρίσκεται ανάμεσα στις τελευταίες 10 υποκατηγορίες Μισθός και Ασφάλεια Εργασίας (41η), Προοπτικές Σταδιοδρομίας (41η) και Εργασιακή κουλτούρα & Ικανοποίηση (46η). Πάνω από ένας στους τρεις πρώην (35%) είναι δυσαρεστημένοι με την τοπική αγορά εργασίας (έναντι 27% παγκοσμίως) και το 46% πιστεύει ότι η τοπική επιχειρηματική κουλτούρα δεν προωθεί επίπεδες ιεραρχίες ή ανεξάρτητη εργασία (έναντι 28% παγκοσμίως) . Ευτυχώς, οι ερωτηθέντες φαίνεται να περνούν πιο εύκολα στην ιδιωτική τους ζωή. Περιγράφουν τους κατοίκους της περιοχής ως γενικά φιλικούς (88% έναντι 66% παγκοσμίως) και είναι ευχαριστημένοι με την κοινωνική τους ζωή (73% έναντι 56% παγκοσμίως). Όταν ρωτήθηκε τι του αρέσει περισσότερο στη ζωή στη Μπανγκόκ, ένας Βρετανός πρώην στρατιώτης αναφέρει την «κουλτούρα, τη φιλικότητα και τη στάση των Ταϊλανδών απέναντι στη ζωή». Ίσως να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 78% νιώθει σαν στο σπίτι του στην Μπανγκόκ (έναντι 62% παγκοσμίως) και η πόλη κατατάσσεται στην 4η θέση στον Δείκτη Ευκολίας Εγκατάστασης.  

Θέματα Ασφάλειας & Περιβάλλοντος Αφορούν τους Ομογενείς  

Τέλος, η Μπανγκόκ έρχεται 39η στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής, κατατάσσοντας μεταξύ των χειρότερων προορισμών παγκοσμίως για την Ασφάλεια και την Ασφάλεια (45η) και το Περιβάλλον και το Κλίμα (48η). Οι ομογενείς είναι δυσαρεστημένοι με την ποιότητα του αέρα (67% έναντι 19% παγκοσμίως), καθώς και με το αστικό περιβάλλον (38% έναντι 17% παγκοσμίως) και το 43% συμφωνεί ότι η κυβέρνηση δεν υποστηρίζει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές (έναντι 18 % παγκοσμίως). Σε ό,τι αφορά την ασφάλειά τους, το 36% των ομογενών είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική σταθερότητα (έναντι 15% παγκοσμίως) και το 43% πιστεύει ότι δεν μπορούν να εκφράσουν ανοιχτά τον εαυτό τους και τις απόψεις τους (έναντι 18% παγκοσμίως).  

Σχετικά με την Κατάταξη Πόλης Expat 2022  

Η Κατάταξη Πόλης Expat βασίζεται στην ετήσια έρευνα Expat Insider από την InterNations. Για την έρευνα,  Η InterNations ζήτησε από 11,970 εκπατρισμένους που αντιπροσωπεύουν 177 εθνικότητες και ζουν σε 181 χώρες ή  περιοχές για την παροχή πληροφοριών σχετικά με διάφορες πτυχές της ζωής των πρώην χωρών, καθώς και για το φύλο, την ηλικία και  εθνικότητα. Εκτός από την ικανοποίησή τους από τη ζωή στη χώρα υποδοχής τους, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν επίσης να μοιραστούν τις απόψεις τους για την πόλη στην οποία ζουν αυτήν τη στιγμή.  

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν έως και 56 διαφορετικές πτυχές της αστικής ζωής στο εξωτερικό σε μια κλίμακα από το ένα έως το επτά. Η διαδικασία αξιολόγησης τόνισε την προσωπική τους ικανοποίηση με αυτές τις πτυχές, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα συναισθηματικά θέματα όσο και τις πιο πραγματικές πτυχές με την ίδια βαρύτητα. Στη συνέχεια, οι μεμονωμένοι παράγοντες ομαδοποιήθηκαν σε διάφορους συνδυασμούς για συνολικά 16 υποκατηγορίες και οι μέσες τιμές τους χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνταξη πέντε τοπικών δεικτών: Ποιότητα Ζωής, Ευκολία Εγκατάστασης, Εργασία στο Εξωτερικό, Προσωπικά Οικονομικά και Βασικά στοιχεία του Expat. Αυτοί υπολογίστηκαν περαιτέρω - μαζί με τις απαντήσεις στην ερώτηση «Αν λάβουμε υπόψη όλα τα πράγματα, πόσο ευχαριστημένος είσαι γενικά με τη ζωή σου στο εξωτερικό;» — για να δημιουργήσετε την Κατάταξη Πόλης Expat. Το 2022, οι 10 κορυφαίες πόλεις για εκπατρισμένους είναι η Βαλένθια (1η), το Ντουμπάι, η Πόλη του Μεξικού, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Μπανγκόκ, η Βασιλεία, η Μελβούρνη, το Άμπου Ντάμπι και η Σιγκαπούρη (10η).  

Για να συμπεριληφθεί μια πόλη στην Κατάταξη Πόλης Expat 2022, απαιτείται ένα μέγεθος δείγματος τουλάχιστον 50 συμμετεχόντων στην έρευνα ανά προορισμό. Συνολικά, 50 πόλεις πληρούσαν αυτή την απαίτηση.  

Σχετικά με τις Διεθνείς Εθνές  

Με περισσότερα από 4.5 εκατομμύρια μέλη σε 420 πόλεις σε όλο τον κόσμο, InterNations είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα και πηγή πληροφοριών για άτομα που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Η InterNations προσφέρει παγκόσμια και τοπική δικτύωση και κοινωνικοποίηση, τόσο διαδικτυακά όσο και πρόσωπο με πρόσωπο. Σε περίπου 6,000 εκδηλώσεις και δραστηριότητες το μήνα, οι ομογενείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άλλα παγκόσμια μυαλά. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες περιλαμβάνουν φόρουμ συζητήσεων και χρήσιμα άρθρα με προσωπικές εμπειρίες από πρώην πρώην, συμβουλές και πληροφορίες για τη ζωή στο εξωτερικό. Η ιδιότητα μέλους γίνεται με έγκριση μόνο για να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε μια κοινότητα εμπιστοσύνης. Η InterNations είναι μέρος της NEW WORK SE, μιας ομάδας επωνυμιών που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για καλύτερη επαγγελματική ζωή. 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις Διεθνείς Εθνές στο δικό μας σελίδα τύπου, στο δικό μας blog της εταιρείας, ή στο δικό μας περιοδικό. Ακολουθήστε μας στο Twitter για ενημερώσεις και πληροφορίες δεδομένων σχετικά με τη ζωή των πρώην χωρών. 

Για περισσότερα:

2022-11-29_Graphic_Expat Κατάταξη πόλης 2022_Best & Worst Η καλύτερη και η χειρότερη λίστα συνολικά

2022-11-29_Graphic_Expat City Ranking 2022_Bangkok Μπανγκόκ τρυπάνι κάτω

2022-11-29_Press Release_Expat City Ranking 2022_The Best and Worst Cities Οι καλύτερες και οι χειρότερες πόλεις

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/