20χρονη θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή με μέρη ενός Krathong στο στομάχι της στο Sattahip

Sattahip -

Μια 20χρονη θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή με μέρη ενός Krathong, φύλλα μπανάνας και καρφίτσες, μέσα στο στομάχι της σε μια παραλία στο Sattahip.

Το Κέντρο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας ειδοποιήθηκε για μια μεγάλη θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε νεκρή στην παραλία Gin Naree (Παραλία Khlod). Η χελώνα μεταφέρθηκε πίσω στο κέντρο.

Ο κτηνίατρος Girin Sorapipatjaroen είπε στο Pattaya News ότι η χελώνα ήταν μια θηλυκή πράσινη χελώνα ηλικίας περίπου 20 ετών με καταχωρημένο μικροτσίπ. Έχει πλάτος 90 εκατοστά και μήκος 96.5 εκατοστά.

Δεν βρέθηκαν τραύματα έξω από τη χελώνα. Μέρη από φύλλα μπανάνας και καρφίτσες που χρησιμοποιούσαν για να συνενώσουν μερικά Krathong είχαν βουλώσει μέσα στο έντερο του. Η Ταϊλάνδη γιόρτασε πρόσφατα το Loy Krathong στο οποίο οι «βάρκες» της μπανάνας τοποθετήθηκαν σε πλωτές οδούς και ωκεανούς σε όλο το Βασίλειο σε πολιτιστικές τελετουργίες που έχουν σκοπό να ξεπλύνουν τις αμαρτίες και να ευχηθούν τύχη για την επόμενη χρονιά.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί αυξανόμενη εστίαση στη χρήση όλων των φυσικών, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών και στη μη χρήση καρφίδων, αυτό δεν συμβαίνει εξ ολοκλήρου όπως φαίνεται σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Πολλά Krathong κατασκευάζονται πλέον για να είναι απολύτως ασφαλή για τα ψάρια και τα θαλάσσια ζώα και οι οικολόγοι συνεχίζουν να προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν επιβλαβείς καρφίτσες ή αφρό στροβιλισμού για τα Krathong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.