Κινέζος συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεβε δουλειές από Ταϊλανδούς λειτουργώντας κομμωτήριο στην Πατάγια

Πατάγια -

Η Αστυνομική Περιφέρεια 34 και η Αστυνομία Μετανάστευσης συνέλαβαν έναν XNUMXχρονο Κινέζο και πέντε αλλοδαπούς υπαλλήλους για διαχείριση παράνομου κομμωτηρίου στην Πατάγια.

Το κατάστημα, που ονομάζεται δημιουργικά «Καλμωτήριο», βρισκόταν σε κοινή θέα στο Pattaya Second Road στο Banglamung, Chonburi. Αστυνομικοί με επικεφαλής τον Πολ. Ο υποστράτηγος Teerachai Chamnanmor κατέστρεψε το κατάστημα χθες, 21 Νοεμβρίου, αφού έλαβε πληροφορία από ανώνυμους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι το κατάστημα λειτουργούσε από Κινέζο υπήκοο χωρίς άδεια εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ταϊλανδικό νόμο περί ξένων επιχειρήσεων, η κομμωτική και άλλες θέσεις περιποίησης ομορφιάς ήταν ένα από τα επαγγέλματα που προορίζονται αυστηρά μόνο για τους Ταϊλανδούς υπηκόους, σύμφωνα με τον Pol. Ταγματάρχης Teerachai.

Η ταμπέλα του κομμωτηρίου ήταν γραμμένη στα κινέζικα. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο κατάστημα για να βρουν έναν Κινέζο κουρέα και δύο Κινέζους συναδέλφους που εξυπηρετούσαν έναν πελάτη. Μέσα στο κατάστημα βρέθηκαν επίσης δύο Βιρμανοί εργάτες.

Ο ιδιοκτήτης του Hair Salon, κ. Wang Xuping, 34χρονος Κινέζος υπήκοος, εμφανίστηκε και παραδέχτηκε στους αξιωματικούς ότι ήταν ιδιοκτήτης του καταστήματος. Ισχυρίστηκε ότι είχε λειτουργήσει το μέρος για ένα χρόνο και δεν είχε ιδέα ότι ήταν παράβαση του νόμου. Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν είχε ιδέα ότι έπρεπε να έχει άδειες εργασίας για το προσωπικό του.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον άνδρα ότι η λειτουργία μιας επιχείρησης ομορφιάς απαγορευόταν από αλλοδαπούς, καθώς δυσκόλευε τους Ταϊλανδούς να βγάλουν τα προς το ζην. Τελικά, ο Xuping χρεώθηκε για την απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια, ενώ οι πέντε υπάλληλοί του χρεώθηκαν για εργασία ως αλλοδαπός χωρίς άδεια.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια για νομικές ενέργειες.

Η αστυνομία της Περιφέρειας 2 έχει δεσμευτεί για συνεχή καταστολή των αλλοδαπών που εργάζονται παράνομα στην Πατάγια.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.