Η αστυνομία της Ταϊλάνδης απελευθερώνει 25 διαδηλωτές Stop-APEC, ένας από αυτούς πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Εθνική -

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης απελευθέρωσε 25 διαδηλωτές Stop-APEC μετά από βίαιες συγκρούσεις στην οδό Ντιν Σορ της Μπανγκόκ το Σαββατοκύριακο. Ένας από αυτούς χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφού φέρεται να δέχτηκε πυροβολισμό στο μάτι.

Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού προσπάθησαν να κάνουν πορεία προς το Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit όπου λάμβανε χώρα η σύνοδος κορυφής APEC 2022 την Παρασκευή και το Σάββατο, 18 και 19 Νοεμβρίου.

Συνολικά, 25 διαδηλωτές συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση υπό όρους γύρω στα μεσάνυχτα σήμερα, 20 Νοεμβρίου. Οι όροι ήταν ότι οι διαδηλωτές δεν μπορούσαν να παρευρεθούν σε μια πολιτική συγκέντρωση ενώ βρίσκονταν υπό εγγύηση και δεν μπορούσαν να καλέσουν άλλους να συγκεντρωθούν για να κάνουν κακό στο έθνος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Ένας διαδηλωτής υποβαλλόταν σε οφθαλμική επέμβαση στο Αστυνομικό Νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πυροβολήθηκε στο μάτι. Οι αναφορές ανέφεραν ότι πιθανότατα θα έχανε την όρασή του από το ένα μάτι.

Η κ. Patsaravalee "Mind" Tanakitvibulpon, ένας από τους ηγέτες της ομάδας Stop-APEC Ratsadon, δήλωσε ότι ήταν επιτυχία που όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές αφέθηκαν ελεύθεροι. Υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει νομική δράση κατά υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων αξιωματικών που εμπλέκονται στη σύγκρουση και τους τραυματισμούς των διαδηλωτών, προσθέτοντας ότι η καταστολή ήταν παράνομη και αντίθετη με τα διεθνή πρότυπα, σύμφωνα με την ίδια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Οι διαδηλωτές κατηγορήθηκαν για παραβίαση του άρθρου 215 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 10 ατόμων με σκοπό να δημιουργήσουν μια πράξη βίας ή να διαταράξουν την ειρήνη μεταξύ πολλών άλλων αδικημάτων.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.