Η αντικυβερνητική ομάδα Ratsadon ανακοινώνει ότι θα βαδίσει στον χώρο της συνόδου κορυφής APEC στην Μπανγκόκ, παρά τις απαγορεύσεις διαμαρτυρίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Khaosod

Εθνική -

Η υπό τη νεολαία, αντικυβερνητική ομάδα, Ratsadon, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πραγματοποιήσει πορεία από το Δημαρχείο της Μπανγκόκ στο χώρο της συνόδου κορυφής APEC το πρωί της 18ης Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τη συνάντηση.

Η ομάδα που κατασκηνώνει αυτή τη στιγμή στο Lan Khon Muang μπροστά από το Δημαρχείο της Μπανγκόκ δήλωσε χθες, 17 Νοεμβρίου, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν κατάλληλη να φιλοξενήσει την 29η σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), σύμφωνα με ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Somboon Khamhaeng, ένα από τα ηγετικά μέλη του Ratsadon, είπε ότι ο Πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη σύνοδο κορυφής ως στάδιο για να ασπρίσει, και αυτός ήταν ο λόγος που προσπάθησε να παραμείνει στην εξουσία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση των 21 μελών της APEC θα είχε μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στους πολίτες της Ταϊλάνδης, συνέχισε ο Somboon, επικαλούμενος τις ανησυχίες του ότι το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης μπορεί να επιτρέψει στους πλούσιους να επωφεληθούν από 1.3 εκατομμύρια εκτάσεις δασών με αντάλλαγμα συνεργασία με το πρόγραμμα δανείων άνθρακα.

Η ομάδα επέμεινε ότι θα πραγματοποιούσαν πορεία 8 χιλιομέτρων από το Δημαρχείο της Μπανγκόκ προς το Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο Queen Sirikit όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της APEC για να ενημερώσουν τους παγκόσμιους ηγέτες για τα αιτήματά τους.

Τα αιτήματα περιελάμβαναν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης έχουν εκδώσει απαγορεύσεις διαμαρτυρίας σε πολλές τοποθεσίες στην Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένου του συνεδριακού κέντρου APEC, και προειδοποιούν συνεχώς τους διαδηλωτές ότι οποιαδήποτε απόπειρα προσέγγισης του συνεδριακού κέντρου δεν θα γίνει ανεκτή βάσει του Νόμου Δημόσιας Συνέλευσης.
-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.