Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης εκλιπαρεί τη FIFA να μειώσει την τιμή των δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιδιώκει να δανειστεί από αθλητικό ταμείο

Εθνική -

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης αγωνίζεται να προσπαθήσει για το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο μπατ για να αγοράσει τα δικαιώματα μετάδοσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA που θα ξεκινήσει στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, ή λιγότερο από μία εβδομάδα από σήμερα (14 Νοεμβρίου). ).

Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) ενέκρινε μόνο 600 εκατομμύρια μπατ για το υπουργείο για τη χρηματοδότηση της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η FIFA έχει ορίσει την τιμή στα 1.6 δισεκατομμύρια μπατ.

Στη συνέχεια, αυτό άφησε το υπουργείο υπό την προεδρία του υπουργού Pipat Ratchakitprakarn με λίγες επιλογές και σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, η Αρχή Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης (SAT) διαπραγματεύεται με τη FIFA για να ρίξει το τίμημα στα δικαιώματα μετάδοσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. σπίρτα.

Η FIFA, εν τω μεταξύ, δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στο αίτημα, αν και ανεπίσημα φέρεται να απέκρουσε το αίτημα.

Επιπλέον, καλά πληροφορημένη πηγή από την κυβέρνηση είπε ότι ο υπουργός Πιπάτ έχει μια ιδέα να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο να δανειστεί 600 εκατομμύρια μπατ από το Ταμείο Ανάπτυξης Αθλητισμού για να στηρίξει την αγορά. Το ταμείο είναι εξουσιοδοτημένο να αγοράζει δικαιώματα μετάδοσης για αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες αγωνίζονται αθλητές της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τον Pipat.

Ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Στρατηγός Prawit Wongsuwan, ο οποίος επιβλέπει το Ταμείο Ανάπτυξης Αθλητισμού, φέρεται να διαφώνησε με την ιδέα, επομένως δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο υπουργός Pipat θα συνεχίσει να εγείρει αυτήν την ιδέα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου.

Αναφέρεται επίσης ότι τρεις ιδιωτικές εταιρείες παρείχαν 400 εκατομμύρια μπατ στο Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού για να αγοράσουν τα δικαιώματα μετάδοσης, αλλά θα εξακολουθήσουν να αφήνουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να στερηθεί.

Από την ώρα του Τύπου γίνονταν παρασκηνιακές συναντήσεις μεταξύ όλων των αρμόδιων μερών, με προθεσμία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων. Εάν τα δικαιώματα δεν κατοχυρωθούν, η Ταϊλάνδη θα χάσει το παγκόσμιο κύπελλο στην ελεύθερη τηλεόραση, η μόνη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία που το κάνει.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.