Εβδομάδα Ταϊλάνδης σε ανασκόπηση: Η πρόταση ιδιοκτησίας ξένης γης αποσύρθηκε, η Ταϊλάνδη φιλοξενεί το APEC 2022 και πολλά άλλα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου έως Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

1. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε την απόσυρση της πρότασης περί ιδιοκτησίας ξένης γης για περαιτέρω μελέτη και δημόσιες απόψεις στο μέλλον.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Anucha Burapachaisri είπε ότι η απόσυρση έχει επιλογές για πιθανή επαναφορά της με άλλες μορφές μετά από μελέτη και δημόσιες απόψεις στο το μέλλον.

2. Το Γραφείο Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης κυκλοφόρησε επίσημα μια ηλεκτρονική επέκταση βίζας για αλλοδαπούς, η οποία, όπως λένε, θα διαρκέσει μόνο περίπου τρία λεπτά.

Σε πρώτη φάση, οι αλλοδαποί μπορούν να λάβουν αυτοκόλλητο βίζας από το Τμήμα Μετανάστευσης 1, στο Κυβερνητικό Συγκρότημα Chaeng Wattana, Κτίριο Β, περιοχή Lak Si στην Μπανγκόκ.

3. Η Εθνική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης και Τηλεπικοινωνιών (NBTC) ενέκρινε 600 εκατομμύρια μπατ για το δικαίωμα μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2022 για τους τηλεθεατές στην Ταϊλάνδη με δωρεάν χρέωση.

Το TPN σημειώνει ότι οι αρχικές πληροφορίες από το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέφεραν ότι τα δικαιώματα θα είναι 1.2 δισεκατομμύρια και δεν είναι σαφές από πού θα προέλθει το υπόλοιπο του προϋπολογισμού ή εάν το ποσό που αναφέρθηκε προηγουμένως προσαρμόστηκε, έκπτωση ή λανθασμένο.

4. Εκδόθηκε νέος κανονισμός για τον έλεγχο της χρήσης ανθέων κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Anutin Charnvirakul, δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί περιλαμβάνονταν ήδη σε ένα προσχέδιο νόμου που καθυστερούσε πολύ, για το οποίο πολέμησαν πολιτικοί στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

5. Η Ταϊλάνδη έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από τον Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesu, Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ ενημέρωσε ότι η Ταϊλάνδη ήταν μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως και η πρώτη χώρα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας που πιλοτάρει την πρωτοβουλία UHPR για έκτακτες ανάγκες δημόσιας υγείας και τον χειρισμό της κρίσης COVID-19.

6. Η Ταϊλάνδη, ο επίσημος οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής της APEC του 2022, ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει την 29η σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022, στην Μπανγκόκ, πέντε ημέρες από τις 13 Νοεμβρίου.

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.