Επεξήγηση: Τι συμβαίνει με την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της APEC στην Ταϊλάνδη;

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη, ο επίσημος οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής APEC του 2022, ανακοίνωσε την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει την 29η σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022, στην Μπανγκόκ, πέντε ημέρες από σήμερα (13 Νοεμβρίου). ).

Τι είναι όμως πραγματικά;

Το APEC είναι ένα περιφερειακό οικονομικό φόρουμ που ιδρύθηκε το 1989 με την Ταϊλάνδη ως ένα από αυτά 21 μέλη να αξιοποιήσει την αυξανόμενη αλληλεξάρτηση της Ασίας-Ειρηνικού μέσω των συναλλαγών, των υπηρεσιών, των επενδύσεων και των ταξιδιών διέλευσης των συνόρων. Ο οργανισμός συνήθως φιλοξενεί μια σύνοδο κορυφής κάθε χρόνο και ο φετινός στόχος θα είναι να αναζωογονήσει την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση, να επανασυνδέσει την περιοχή μετά την πανδημία COVID-19 και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα για μελλοντική ανάπτυξη, σύμφωνα με τη Γραμματεία της APEC.

Πόσες χώρες θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της Μπανγκόκ;

Τώρα, και οι 21 χώρες μέλη επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ορισμένες από τους ίδιους τους ηγέτες των χωρών και άλλες από εκπροσώπους όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εμπιστεύτηκε την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις να τον εκπροσωπήσει στη συνάντηση. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επίσης δεν θα παραστεί, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία και των ανησυχιών για την ασφάλεια και τις διπλωματικές ανησυχίες.

Επιπλέον, τρεις τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Γαλλίας και της Καμπότζης, επιβεβαίωσαν ότι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στην Ταϊλάνδη ως ειδικοί προσκεκλημένοι.

Ως δώρο για ορισμένους Ταϊλανδούς, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κήρυξε τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου ως ειδικές επίσημες αργίες στη Μπανγκόκ, στο Νονταμπούρι και στο Σαμούτ Πράκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της APEC. Μια εισροή επισκεπτών από αυτές τις τυχερές επαρχίες αναμένεται να ταξιδέψει σε τουριστικές επαρχίες όπως Πατάγια και το Πουκέτ για διακοπές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τα Dos και τα Don't κατά τη διάρκεια της Συνόδου της APECt

Οι Dos συνήθως επωφελούνται από τις ειδικές μεγάλες διακοπές, πηγαίνουν να διασκεδάσουν σε κοντινές επαρχίες ή κάνουν ένα διάλειμμα από μια τακτική αναταραχή στην Μπανγκόκ. Ωστόσο, τα Don'ts είναι αυτά διαμαρτυρίας και μη επιτρεπόμενης συγκέντρωσηςΟι γύρω από τις εγκαταστάσεις της συνάντησης και πολλές περιοχές απαγορεύονται λόγω ανησυχιών για διακοπή και ασφάλεια, αν και πολλές ομάδες ακτιβιστών δήλωσαν ακόμη ότι επιμένουν να διαμαρτυρηθούν.

Τι προβλέπεται στη σύνοδο κορυφής της APEC για την Ταϊλάνδη;

Το θέμα της συνόδου κορυφής του 2022 είναι «Open Connect Balance». Όντας μια χώρα εξαρτώμενη από τον τουρισμό, η οποία επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, η Ταϊλάνδη ελπίζει ότι τα κράτη μέλη θα βοηθήσουν η μία την άλλη για να 1) να επανεκκινήσουν την περιφερειακή συνδεσιμότητα, ειδικά την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, 2) να διευκολύνουν το εμπόριο και τις επενδύσεις και 3) να προχωρήσουν βιώσιμη, ισορροπημένη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη μέσω της Βιο-κυκλικής-πράσινης οικονομίας (BCG).

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.