Κορυφαίοι γιατροί και κυβερνητικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από το δικαστήριο της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης εκτός από αυστηρούς ιατρικούς σκοπούς

ΦΩΤΟ: Bangkokbiznews

Εθνική -

Μια ομάδα γιατρών και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης υπέβαλε αίτηση στο Διοικητικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης να απαγορεύσει τη χρήση μαριχουάνας εκτός από αυστηρούς ιατρικούς σκοπούς, επικαλούμενη την έλλειψη κανονισμών για την προστασία της ασφάλειας των ανθρώπων, ιδιαίτερα των παιδιών.

Ο Smith Srison, μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου της Ταϊλάνδης, και το αντιπολιτευόμενο Pheu Thai Party, το Move Forward Party και το Seri Ruam Thai Party υπέβαλαν από κοινού αίτηση στο Διοικητικό Δικαστήριο, επιδιώκοντας να ανακαλέσουν την οδηγία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, η οποία αφαιρούσε τη μαριχουάνα από τον κατάλογο ναρκωτικών τύπου πέντε, που εκδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Τα αντίπαλα μέρη κατηγόρησαν το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας υπό την προεδρία του Anutin Charnvirakul, ηγέτη του Κόμματος Bhumjai Thai, και το Συμβούλιο Ελέγχου Ναρκωτικών για αποποινικοποίηση της χρήσης μαριχουάνας χωρίς κανέναν κανονισμό για την προστασία των ανθρώπων, κάτι που αντίκειται στην πολιτική της κυβέρνησης που υπόσχεται:

«Λύστε τα προβλήματα ναρκωτικών με αυστηρή επιβολή του νόμου και εξάλειψη των τοποθεσιών παραγωγής ναρκωτικών και των δικτύων ναρκωτικών…»

Ο Smith, ο οποίος είναι μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου, είπε ότι δεν σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί για τη χρήση μαριχουάνας, αλλά πρέπει να είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Πρόσθεσε ότι η μαριχουάνα για ιατρική χρήση μπορεί ακόμα να είναι νόμιμη χωρίς την οδηγία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Ο Σμιθ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κανονισμούς που θα μπορούσαν να απαγορεύσουν εντελώς τη χρήση της μαριχουάνας στους νέους πριν τη νομιμοποιήσουν, γιατί αν όχι, θα μπορούσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμο πρόβλημα.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης Move Forward είπε ότι οι παρόντες κανονισμοί δεν μπορούν πραγματικά να εμποδίσουν τα παιδιά και τους νέους να χρησιμοποιούν μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς, προσθέτοντας ότι οι κανονισμοί δεν μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα.

Το Move Forward κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θέλουν η μαριχουάνα να χρησιμοποιείται αυστηρά για ιατρικούς σκοπούς, όπως θα έπρεπε να ήταν εξαρχής.

Η Νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη αναμένεται να μπει σύντομα σε κοινοβουλευτική συζήτηση. Ωστόσο, οι εταίροι του συνασπισμού Δημοκρατικό Κόμμα και Μπουαμτζάι Ταϊλανδικό Κόμμα έχουν ήδη δεσμευτεί για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.