Γκολφ: "Βασίλισσα" Pannarai Reigns Throne στο 9ο TWT-SAT Open στην Πατάγια

Πατάγια-

Η απίστευτη Pannarai Meesom-us ξεπέρασε την παίκτρια της EPSON Tour, Pavarisa Yoktuan, για να αρπάξει τον πρώτο της τίτλο στην καριέρα της μετά από μια νίκη στο SAT-TWT Open 2.5 εκατομμυρίων Bt “Road to World Ranking†στο Pattaya Country Club την Πέμπτη.

Ξεκινώντας το tee-off hole τέσσερις βολές πίσω από τους ηγέτες Pavarisa Yuktuan και Jaravee Boonchant που ήταν και οι δύο ενεργοί στο EPSON Tour, ο 19χρονος πέρασε από 15 τρύπες με έξι πουλάκια χωρίς μπαμπούλα. Και παρόλο που διέπραξε το πρώτο της λάθος στις 16, έκανε ριμπάουντ για να ρίξει το έβδομο πουλάκι της ημέρας στην τελευταία τρύπα για έναν γύρο 66 που την οδήγησε στον τίτλο με έξι under-par-210.

«Ήμουν συγκλονισμένος που επιτέλους έχω έναν δικό μου τίτλο. Στην πραγματικότητα, δεν ένιωσα σιγουριά στην αρχή, αλλά προσπάθησα να ηρεμήσω και να ελέγξω καλύτερα το σίδερο και το στόκο μου», είπε η 18χρονη κοπέλα από το Chonburi που κέρδισε το μεγαλύτερο τσεκ στην καριέρα της, ύψους 367,500 Bt. δύο χρόνια αφότου έγινε επαγγελματίας.

Πέρυσι, η Pannarai, ή «Βασίλισσα», όπως την αποκαλούσε η οικογένειά της, κόντεψε να κερδίσει έναν τίτλο στην Ταϊλάνδη Mixed τελευταία στο Cha-Am μόνο για να χάσει ένα πλέι οφ που κόβει τα νύχια από τον έφηβο συνάδελφό της Ramil Saelim.

“Μετά από εκείνη την ήττα, ήξερα ότι μπορούσα να κερδίσω ένα τουρνουά. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, υπήρχε μια πολύ νευρική στιγμή στις 16, καθώς ήμουν τόσο νευρικός. Δεν τόλμησα να κοιτάξω τον πίνακα αποτελεσμάτων και απλώς προσπάθησα να κολλήσω σκληρά εκεί έξω», είπε ο Πανναράι, ο οποίος έβαλε τον Ekkarak Pimpiset, έναν κουβάρι του ζωντανού θρύλου της Ταϊλάνδης, Prayad Makrsaeng, να της μεταφέρει την τσάντα αυτή την εβδομάδα.

“Πρέπει να τον ευχαριστήσω που με κρατούσε πάντα ψύχραιμη όταν ήμουν σφιγμένος. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την υποστήριξή τους. Τους αφιερώνω αυτόν τον τίτλο», πρόσθεσε ο έφηβος του οποίου το επόμενο σχέδιο είναι να αγωνιστεί στο Taiwan LPGA Q-School αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ο Παβαρίσα αντάλλαξε τρία πουλάκια με τρία μπουμπούκια στο μπροστινό εννιά. Βγήκε ξανά σε διαμάχη με ένα άλλο πουλάκι στη 10η τρύπα, αλλά ένας διπλός μπαμπάς στην επόμενη τρύπα της έσπρωξε τα δύο χτυπήματα πίσω. Δύο ακόμη πουλάκια την είδαν κοντά με 71 και συνολικά πέντε κάτω από το 211. Έπρεπε να είναι ικανοποιημένη με τη μοναχική δεύτερη θέση και το χρηματικό έπαθλο του 223,440 Bt. Κέρδισε επίσης το Βραβείο Sportsmanship, που ψηφίστηκε από τους συμπαίκτες της.

Ο αρχηγός του πρώτου γύρου, Kusuma Meechai, μετά από ένα 72, ακολούθησε ένα σουτ πίσω στο 212, ενώ οι Jaravee και Mind Muangkhumsakul ισοφάρισαν στην τέταρτη θέση, με 213 ο καθένας.

Ο τίτλος του Καλύτερου Ερασιτέχνη πήγε στην Alisa Inprasit, η οποία έμεινε ισόπαλη 16η με 223.

Το ένατο SAT-TWT Open διοργανώνεται από την Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ Γυναικών Ταϊλάνδης (WPGA της Ταϊλάνδης). Διαθέτει μια τριήμερη μορφή stroke-play. Μετά από 36 τρύπες, οι πρώτοι 60 και οι ισοπαλίες θα προχωρήσουν στον τελικό γύρο όπου θα παλέψουν για το χρηματικό έπαθλο του νικητή των 367,500 Bt.

Το SAT-TWT Open Road to World Ranking χρηματοδοτείται από την Αρχή Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης Αθλητισμού, την Εμπορική Τράπεζα Siam, την P Overseas Steal (Public Company Limited), την TDC Steel Group Co., Ltd. και την Pattaya Country Club. Οι θαυμαστές μπορούν να ενημερωθούν για ενημερώσεις ειδήσεων στη σελίδα θαυμαστών του ThaiWPGA στο Facebook ή στη διεύθυνση www.thaiwpga.com.

----------

Η Ταϊλανδική Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ Γυναικών ιδρύθηκε με στόχο να υποστηρίξει και να προωθήσει τις δραστηριότητες γκολφ των γυναικών της Ταϊλάνδης. Ο σύλλογος στοχεύει να οργανώσει μια τοπική περιοδεία με σημεία παγκόσμιας κατάταξης στο εγγύς μέλλον, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τους Ταϊλανδούς γκολφ στη διεθνή αρένα. Επιπλέον, οι γυναίκες γκολφ της Ταϊλάνδης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περιοδεία για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ώστε να ανταποκρίνονται στο παγκόσμιο πρότυπο. Επιπλέον, παίκτες μεσαίου επιπέδου μπορούν να αποκτήσουν εμπειρία από περιηγήσεις Challenger που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή παικτών νέας γενιάς και ταυτόχρονα να αναπτύξουν το ανθρώπινο δυναμικό του γκολφ και τη συστηματική οργάνωση γκολφ σε τοπικό επίπεδο.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/