Συνελήφθη στο Πουκέτ 63χρονος ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία με 26 όπλα, 11 χειροβομβίδες και πολλές σφαίρες

Πουκέτ -

Ένας 63χρονος ομογενής από τη Νέα Ζηλανδία συνελήφθη στο Πουκέτ με 26 όπλα, 11 χειροβομβίδες και πολλές σφαίρες.

Η αστυνομία της περιοχής 8 είπε στο Phuket Express ότι συνέλαβε τον κ. Gareth Alan Davies, 63, Νεοζηλανδό, σε ένα σπίτι στο Soi Bae Hua στην περιοχή Kathu σήμερα το πρωί (7 Νοεμβρίουth).

Του κατασχέθηκαν μέσα στο σπίτι επτά τουφέκια, μεταξύ των οποίων ένα AK και M16, 19 πιστόλια, 11 χειροβομβίδες και πολλές σφαίρες.

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Kathu για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων, χειροβομβίδων και πυρομαχικών. Ο ισχυρισμός του για τις κατηγορίες δεν έγινε αμέσως.

Οι αξιωματικοί μετανάστευσης είπαν στο Phuket Express ότι ο κ. Ντέιβις ζούσε νόμιμα στην Ταϊλάνδη για 23 χρόνια. Ήταν παντρεμένος με μια Ταϊλανδέζα, την κα Pannee Chanbamrong, για 20 χρόνια πριν φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

Ο κ. Davies ήταν ανάπηρος και δεν μπορούσε να περπατήσει πριν από πέντε χρόνια, αφού προηγούμενα τραύματα που σχετίζονται με την εργασία του οδήγησαν στην αναπηρία του. Αργότερα νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Πουκέτ. Δεν έχει οικογένεια ή συγγενείς στην Ταϊλάνδη.

Προηγουμένως εργαζόταν νόμιμα ως μηχανικός σε φορτηγίδες γεώτρησης στη θάλασσα στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης. Συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 55 ετών. Έμεινε νόμιμα στην Ταϊλάνδη με βίζα συνταξιοδότησης μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 και δεν είχε συμπεριληφθεί σε καμία μαύρη λίστα ή λίστα παρακολούθησης και κανένα προηγούμενο νομικό ζήτημα στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Davies ούτε η αστυνομία δημοσίευσαν άμεσες δηλώσεις σχετικά με το γιατί μπορεί να είχε τη συλλογή των όπλων ή πώς τα ανακάλυψε η αστυνομία.

Αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες μόλις κυκλοφορήσουν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.