Το προοδευτικό νομοσχέδιο για το ποτό του κόμματος της αντιπολίτευσης εξοντώθηκε σε 3η ανάγνωση με 2 ψήφους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thai News Pix

Εθνική»

Το νομοσχέδιο του αντιπολιτευόμενου Move Forward Party (MFP) για το Προοδευτικό Αλκοόλ, το οποίο επιδιώκει την τροποποίηση του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης για την απελευθέρωση της βιομηχανίας οινοπνευματωδών ποτών της Ταϊλάνδης, απέτυχε δύο φορές στην 3η ανάγνωση στο Κοινοβούλιο χθες, 2 Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε με 177 κατά 174 κατά στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια με 196 κατά 194 στη δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία. Η ονομαστική ψηφοφορία ζητήθηκε από τον βουλευτή της Μπανγκόκ του MFP, Natthaphong Ruengpanyawut, ο οποίος υποστήριξε ότι χρειαζόταν άλλη μια ψηφοφορία για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα επειδή το περιθώριο ψήφων ήταν μικρότερο από 25 ψήφους.

Αυτό τερμάτισε επίσημα ένα ακόμη νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η Pita Limjaroenrat, ηγέτης του MFP και ο Taopiphop Limjittrakorn, βουλευτής του MFP και βασικός εισηγητής του Progressive Liquor Bill, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μικρών ζυθοποιών και να πιέζουν για αλλαγές στον υπουργικό κανονισμό για την παραγωγή αλκοόλ. Σε περίπτωση που κέρδισαν τις επόμενες γενικές εκλογές πιθανότατα τον Μάιο του 2023 και έπρεπε να είναι επικεφαλής.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδωσε υπουργικούς κανονισμούς για τη διευκόλυνση του ελέγχου στην παραγωγή ποτών και μπύρας την 1η Νοεμβρίου, μόλις μία ημέρα πριν το νομοσχέδιο του MFP, το οποίο επιδιώκει να διευκολύνει ένα παρόμοιο ζήτημα, εισέλθει στη κοινοβουλευτική συζήτηση στις 2 Νοεμβρίου.

Αυτό θεωρήθηκε ευρέως ως πολιτική κίνηση από την κυβέρνηση για να προλάβει την ψήφιση του νομοσχεδίου του MFP.

Το περιεχόμενο του υπουργικού κανονισμού περιλαμβάνει:

  • Η κατάργηση των απαιτήσεων για ελάχιστο εγγεγραμμένο κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων μπατ για την απόκτηση άδειας παραγωγής μπύρας, κρασιού, αφρώδους οίνου και οινοπνευματωδών ποτών, καθώς και ελάχιστης παραγωγικής ικανότητας 100,000 λίτρων ετησίως για την παραγωγή μπύρας
  • Η χαλάρωση των περιορισμών για τη δημιουργία αποστακτηρίων μικρού και μεσαίου μεγέθους και για τη λήψη αδειών για την παραγωγή όχι περισσότερων από 200 λίτρα ποτών ετησίως αλλά όχι για εμπορικούς σκοπούς για άτομα άνω των 20 ετών και νομικά πρόσωπα

Οι κανονισμοί εξακολουθούν να απαγορεύουν την πώληση ή τη διανομή οινοπνευματωδών ποτών που παράγονται για οικιακή κατανάλωση.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.