Happy Deepavali 2022 στη Μικρή Ινδία, Μπανγκόκ

Happy Deepavali 2022 στη Μικρή Ινδία, Μπανγκόκ

Η εποχή Diwali του έτους 2022 ήταν μια ιστορική περίσταση για τους Ινδούς στην Ταϊλάνδη. Για πρώτη φορά, η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ - με ενεργό ενθάρρυνση από τον νεοεκλεγέντα Κυβερνήτη Khun Chadchart Sittipunt, διοργάνωσε μια 3ήμερη εκδήλωση «Deepawali 2022» από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στη Μικρή Ινδία στην περιοχή Phaurat.

Η Vishwa Hindu Parishad Association Ταϊλάνδη ήταν περήφανη που ήταν ο συνοικοδεσπότης μαζί με το IAT. Οι χορηγοί εμφανίστηκαν για να επαινέσουν και να υποστηρίξουν αυτήν την εναρκτήρια γιορτή σε επίσημο επίπεδο.

Μια ολόκληρη περιοχή δίπλα στην περιοχή Klong Ong Ang προοριζόταν για την εκδήλωση. Χωρισμένο σε δύο τμήματα, ένας χώρος χρησίμευε ως αγορά που πωλούσε συνήθως παραδοσιακά τρόφιμα, ρούχα και αξεσουάρ. Μια άλλη περιοχή, εξ ολοκλήρου οργανωμένη από το VHP, χρησίμευσε ως καταφύγιο για τους θεόπνευστους. Ένα υπέροχο στήσιμο του Λόρδου Γκανέσα, του Θεού της Σοφίας και που λατρεύτηκε ευρέως στην Ταϊλάνδη ως αφαίρεσης εμποδίων κατέλαβε την πρώτη θέση. Παρούσα ήταν επίσης η Μάτα Λάξμι, η θεά του πλούτου και της ευημερίας στην οποία προσεύχονται όλοι οι Ινδουιστές κατά τη διάρκεια του Ντιβάλι.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών πάγκων ήταν το δωρεάν Mehandi (χένα), δωρεάν τσάι και σνακ για όλους και οι πάγκοι με λουλούδια και Loy Krathong. Μια πληθωρική ομάδα από την ISKCON χόρεψε προς τη δόξα του Λόρδου Κρίσνα. Πολλά από τα μέλη, τους επισκέπτες και τους επισκέπτες του VVIP ταίριαξαν, βήμα προς βήμα. Οι Brahmakumaris διέδωσαν επίσης το μήνυμά τους για ειρήνη, αγάπη και αδελφοσύνη.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα κάθε απόγευμα έβλεπε πλήθη ανθρώπων που έβλεπαν τις υπέροχες παραδόσεις και τον πολιτισμό της Ινδίας μέσα από λαϊκούς χορούς και κλασικό τραγούδι. Ένα σημαντικό σημείο ήταν τα παιδιά της μονοψήφιας ηλικιακής ομάδας που διάβαζαν shloka από το Bhagawad Geeta και στη συνέχεια εξηγούσαν το νόημα – όλα αυτά χωρίς ανάγνωση!

Ο αριθμός των ποδιών ήταν πολλαπλάσιος από το αναμενόμενο και ξεπέρασε το όριο των 100,000. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τον Κυβερνήτη της Μπανγκόκ, Chadchart Sittipunt έως άλλους αξιωματούχους έτυχαν θερμής υποδοχής.

Η Ένωση VHP Ταϊλάνδης ευχαριστεί την BMA και τον Κυβερνήτη για τη συνεργασία και θα κάνει αυτή την ετήσια εκδήλωση μεγαλύτερη και καλύτερη.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/