Οι Δημοκρατικοί της Ταϊλάνδης απειλούν να καταργήσουν το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη και θα κάνουν και πάλι παράνομη τη μαριχουάνα, ο Anutin λέει ότι δεν φοβάται

ΦΩΤΟ: Thaipost

Εθνική -

Το συμμαχικό Δημοκρατικό Κόμμα της Ταϊλάνδης απείλησε να καταργήσει το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη που πρότεινε ο εταίρος του συνασπισμού Bhumjai Thai Party, αφού είπαν ότι δεν έγιναν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είπε επίσης ότι θα πιέσει για να καταστεί εντελώς παράνομη η κάνναβη στην Ταϊλάνδη για άλλη μια φορά, χαρακτηρίζοντάς την ως ναρκωτικό κατηγορίας 5, εάν δεν γίνονταν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο.

Αρκετά μέλη των Δημοκρατικών με επικεφαλής τον Satit Wongnongtoey, Δημοκρατικό βουλευτή για την επαρχία Trang, είπαν ότι η επιτροπή ελέγχου για να εξετάσει το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη αγνόησε όλες τις ανησυχίες που έθεσαν οι Δημοκρατικοί, το κύριο κυβερνητικό κόμμα Pheu Thai Party και το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Chulalongkorn.

Ορισμένες ανησυχίες περιελάμβαναν την αναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού, την επανερμηνεία της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς στα νοικοκυριά ή τον κανονισμό για τον περιορισμό της πώλησης εργαλείων για το κάπνισμα κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Δεδομένου ότι η επιτροπή ελέγχου δεν τροποποίησε το νομοσχέδιο, οι Δημοκρατικοί πρέπει να προστατεύσουν τα συμφέροντα του λαού ψηφίζοντας κατά του νομοσχεδίου επειδή είναι πολύ χαλαρό», είπε ο Σατίτ στον σχετικό Τύπο.

Συνέχισε ότι η Ταϊλάνδη θεωρείται πλέον ως πρωτεύουσα της φιλελεύθερης κάνναβης από άλλες χώρες και προσελκύει τουρισμό κάνναβης έναντι ιατρικού τουρισμού, σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Anutin Charnvirakul, Υπουργού Δημόσιας Υγείας και του κύριου εισηγητή του νομοσχεδίου για την κάνναβη και την κάνναβη, που αρχικά είπε ότι η κάνναβη προοριζόταν μόνο για ιατρική χρήση.

Ο Satit είπε ότι η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού τύπου 5 θα μπορούσε να γίνει, πράγμα που σημαίνει ότι η κάνναβη θα είναι και πάλι παράνομη και όλα τα καταστήματα κάνναβης θα πρέπει να κλείσουν και όποιος κατέχει ή χρησιμοποιεί κάνναβη θα αντιμετωπίζει εκτεταμένη φυλάκιση και πρόστιμα.

«Προτρέπω τον υπουργό Δημόσιας Υγείας να αναθεωρήσει το νομοσχέδιο για να σώσει την κοινωνία της Ταϊλάνδης από τον εθισμό στην κάνναβη. Αυτό δεν είναι πολιτικό, αλλά είναι για το καλό της χώρας», είπε ο Σατίτ στον Τύπο στο κοινοβούλιο σήμερα, 2 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Anutin Charnvirakul δέχτηκε μια επιστολή από υποστηρικτές του νομοσχεδίου για την κάνναβη και την κάνναβη στο κοινοβούλιο σήμερα. Οι υποστηρικτές είπαν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατό.

Σε απάντηση, ο Anutin δήλωσε ότι το Bhumjai Thai Party θα έκανε ό,τι περνά από το χέρι του για να περάσει το νομοσχέδιο. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει πλέον 95 τμήματα, τα οποία έχουν αυξηθεί από 45 τμήματα από την επιτροπή ελέγχου αφού έλαβε υπόψη τις ανησυχίες άλλων εταίρων του συνασπισμού και της αντιπολίτευσης.

Ο Ανούτιν προέτρεψε τους άλλους βουλευτές, εάν ήθελαν να γίνουν καλοί βουλευτές, έπρεπε να ακούσουν τη βούληση του λαού.

«Το Bhumjai Thai Party έκανε ό,τι μπορούσαμε. Δεν φοβόμαστε αυτούς που απειλούν να αποσύρουν το νομοσχέδιο επειδή φοβούνται ότι θα κερδίσουμε περισσότερη δημοτικότητα. Είναι πολύ αργά για να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την αποποινικοποίηση της κάνναβης», είπε ο Anutin στους υποστηρικτές του και στον Τύπο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.