Τουλάχιστον 149 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή πλήθους στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Halloween το βράδυ του Σαββάτου

Σεούλ, Νότια Κορέα –

Τουλάχιστον 149 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην περιοχή Itaewon της Σεούλ όταν ένα τεράστιο πλήθος, που υπολογίζεται σε περισσότερα από 100,000 άτομα, συγκεντρωνόταν για να γιορτάσει το Halloween το βράδυ του Σαββάτου, 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος παγιδεύτηκε και καταπλακώθηκε σε ένα στενό δρομάκι κοντά στο ξενοδοχείο Hamilton, ένα σημαντικό μέρος για πάρτι στην πόλη. Η συντριβή φέρεται να ξεκίνησε αφού μερικοί άνθρωποι έπεσαν και έκαναν άλλους να πέσουν πάνω σε άλλον σαν ντόμινο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν ή να αναπνεύσουν.

Περίπου 50 άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή ενώ άλλοι εκατό είχαν αναπνευστικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τις αρχές διάσωσης, οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες είναι γύρω στα 20.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol προήδρευσε της έκτακτης συνεδρίασης την Κυριακή και διέταξε την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη στους ανθρώπους στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών σε 149 άτομα με 79 τραυματίες. Αυτό θεωρήθηκε επίσης το πιο θανατηφόρο περιστατικό συντριβής πλήθους στην ιστορία της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Yonhap News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.