Περίπου 16 επαρχίες σε όλη την Ταϊλάνδη υποφέρουν από σοβαρές πλημμύρες λόγω συνεχών βροχών που προκαλούνται από την καταιγίδα «NORU» από το περασμένο Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) της Ταϊλάνδης, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ανέφερε 16 επαρχίες που επλήγησαν από τις πλημμύρες σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της καταιγίδας «NORU».

Σύμφωνα με το τμήμα, περίπου 565 χωριά, 69 περιφέρειες, 176 υποπεριοχές σε 16 επαρχίες είχαν πληγεί τρομερά από την πλημμύρα και την υπερχείλιση μετά την καταιγίδα που έπληξε τις περισσότερες περιοχές της χώρας μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.

Οι πληγείσες περιοχές περιλάμβαναν επαρχίες στα βόρεια, βορειοανατολικά, κεντρικά και ανατολικά. συγκεκριμένα Lamphun, Lampang, Sukhothai, Phetchabun, Phichit, Tak, Uttaradit, Nan, Phrae, Sisaket, Ubon Ratchathani, Khon Kaen, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram και Prachinburi.

Si Saket // ΦΩΤΟ: Prachachat

Από σήμερα το πρωί, περισσότερα από 32,800 νοικοκυριά σε 22 περιοχές της βορειοανατολικής επαρχίας Σισακέτ υπέφεραν από πλημμύρες, ενώ η στάθμη του νερού στον κύριο ποταμό Χουάι Σαμράν της επαρχίας είχε φτάσει περίπου τα τρία μέτρα ύψος και αναμενόταν σταδιακά να ανέβει λόγω της συσσώρευσης βροχοπτώσεων.

Χιλιάδες αγροί και καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές μέχρι στιγμής. Οι επαρχιακές αρχές είχαν βοηθήσει με προμήθειες και την εκκένωση των πληγέντων οικογενειών σε 23 περιοχές σε προσωρινά καταφύγια, καθώς και επιθεώρησαν τις πλημμυρισμένες περιοχές για να εκτιμήσουν τις ζημιές, να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό αποχέτευσης και να παράσχουν επείγουσα βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τσιάνγκ Μάι // ΦΩΤΟ: TNN News

Εν τω μεταξύ, στο Τσιάνγκ Μάι, οι επαρχιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την επείγουσα εκκένωση των κατοίκων που ζουν σε πέντε ζώνες αφού η στάθμη του νερού από τις πλημμύρες, που προκλήθηκαν από συνεχείς βροχοπτώσεις, συνέχισε να ανεβαίνει από τις 9:00 π.μ. Συνιστάται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες να απομακρυνθούν στα επαρχιακά προσωρινά καταφύγια και να απενεργοποιήσουν τους διακόπτες κυκλώματος των σπιτιών για να αποτρέψουν διαρροές ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο Chonburi, ορισμένοι δρόμοι με μεγάλες υπερχειλίσεις έκλεισαν προσωρινά και αναφέρθηκε πυκνή κίνηση στους κεντρικούς δρόμους. Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya Poramese Ngampiches είχε διατάξει αξιωματούχους της διοίκησης της πόλης Pattaya να σταθμεύσουν στο δρόμο κατά μήκος του σιδηροδρόμου μεταξύ Khao Talo προς Khao Noi για να διαχειριστούν την κυκλοφορία και να διευκολύνουν τους οδηγούς και τους πεζούς. νερά άρχισαν να πλημμυρίζουν στο δρόμο. Ο Δήμαρχος έδωσε επίσης εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να απομακρύνουν τα σκουπίδια και τα σκουπίδια για να αποφράξουν τις αποχετεύσεις επιταχύνετε το σύστημα αποχέτευσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μπανγκόκ // ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Στην πρωτεύουσα φέρεται να πλημμύρισαν 11 κεντρικοί δρόμοι λόγω της συνεχούς ισχυρής βροχόπτωσης από σήμερα το απόγευμα. Συνιστάται στους ανθρώπους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κατά τις 5:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ., καθώς η κυκλοφορία θα είναι η μεγαλύτερη συμφόρηση, ειδικά στους πλημμυρισμένους δρόμους Sukhumvit, Ratchadapisek, Pracharat Sai 1, Phahonyothin, Ekkachai, Bangna-Trat, Rama 3 , Rama 6, και Chaengwattana.

Το Βασιλικό Τμήμα Άρδευσης είχε εγκαταστήσει αντλίες νερού για την επιτάχυνση των συστημάτων αποστράγγισης για 24ωρη λειτουργία σε πλημμυρισμένες περιοχές σε εθνικό επίπεδο, ειδικά σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κοντά σε ποτάμια και όχθες. Οι υπεύθυνοι παρακολούθησαν επίσης στενά τον καιρό και την κατάσταση των πλημμυρών προκειμένου να παράσχουν επείγουσα και αποτελεσματική βοήθεια στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος της περιόδου των βροχών.

กรมชลฯ เร่งระบาย
ΦΩΤΟ: Bangkokbiznews

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.