Έφτασε η D-Day για τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha που έχει ανασταλεί, θα αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι έχει συμπληρωθεί το όριο της θητείας του ή όχι;

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Μετά από εβδομάδες που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης σκέφτηκε παρασκηνιακά μια αμφισβήτηση από πολιτικούς της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha σχετικά με το νόμιμο όριο της θητείας του, έφτασε η D-Day.

Το TPN media έχει γράψει εκτενώς για αυτό το θέμα και δεν θα επαναλάβει ολόκληρο το έπος αλλά αν θέλετε να κολλήσετε, κάντε κλικ εδώ.

Με λίγα λόγια, Prayut Chan-O-Cha τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργού στις 24 Αυγούστου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης εν αναμονή της νόμιμης απόφασής τους για το θέμα του ορίου της θητείας του. Παρέμεινε ενεργός, ωστόσο, ως υπουργός Άμυνας.

Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο Πραγιούτ έχει φτάσει στο συνταγματικό όριο της θητείας των οκτώ ετών, έχοντας αναλάβει την εξουσία το 2014 μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η νυν κυβέρνηση, ωστόσο, πιστεύει ότι το τρέχον σύνταγμα επικυρώθηκε μόλις το 2017 και επισημοποιήθηκε όσον αφορά τον ρόλο του Πραγιούτ, επομένως κατά τη γνώμη τους πιστεύουν ότι ο Πράγιοτ δεν έχει φτάσει τα οκτώ χρόνια στην εξουσία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο πέρασε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες λαμβάνοντας την απόφασή του και το κοινό και η Prayut θα ακούσουν αυτήν την απόφαση αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, στις 3:XNUMX. Ο Prayut δεν θα παραστεί στην ακρόαση αυτοπροσώπως για λόγους ασφαλείας, αν και θα το κάνει η νομική του ομάδα, και θα ακούσει την ετυμηγορία από την κατοικία του σε μια ασφαλή στρατιωτική βάση.

Εν τω μεταξύ, πολλές ομάδες διαμαρτυρίας ακτιβιστών και υπέρ της δημοκρατίας έχουν κάνει σχέδια να συγκεντρωθούν γύρω από την Μπανγκόκ για να περιμένουν την απόφαση, προειδοποιώντας ότι εάν ο Prayut δεν εκδιωχθεί από το αξίωμα, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες διαδηλώσεις. Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα καθυστερήσεων και διαταραχών της κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είπε ότι θα κληθεί πολλή επιπλέον αστυνομία και περιοχές όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο έχουν κριθεί εκτός ορίων για συγκεντρώσεις, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι τεχνικά το έκτακτο διάταγμα, που λήγει την 1η Οκτωβρίου, ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 για την καταπολέμηση του Covid -19, εξακολουθεί να ισχύει αύριο για τελευταία μέρα και απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις μαζικές συγκεντρώσεις με σημαντικές ποινές.

Το TPN θα αναφέρει ζωντανά την ετυμηγορία αύριο στις 3:XNUMX και τις συνέπειες όποια και αν είναι η απόφαση.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/