Δελτίο Τύπου: Το USTDA βοηθά στη μάχη της Ταϊλάνδης κατά του καρκίνου

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Πρεσβεία και το Προξενείο των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη. Οι δηλώσεις μέσα είναι δικές τους.

Η Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι χορήγησε επιχορήγηση στην AMATA Corporation Public Company Limited (AMATA) της Ταϊλάνδης για μια μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη ενός περιφερειακού ογκολογικού κέντρου στην επαρχία Chonburi. Η βοήθεια της USTDA θα προωθήσει τον στόχο της AMATA και της Ταϊλάνδης για παροχή πρόσβασης σε παγκόσμιας κλάσης θεραπεία για τον καρκίνο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή του Κάτω Μεκόνγκ.

«Η βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του USTDA στην Ταϊλάνδη και σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Enoh T. Ebong, Διευθυντής του USTDA. “Αυτό το έργο θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στις αμερικανικές εταιρείες να προσφέρουν τα είδη των εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης που θα απαιτήσει το κέντρο.â€

Η μελέτη του USTDA θα παράσχει στην AMATA τα απαραίτητα δεδομένα και αναλύσεις για τη σταδιακή εφαρμογή ενός νέου ογκολογικού κέντρου που θα προωθήσει τη φιλοδοξία της Ταϊλάνδης να γίνει ιατρικός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ασία. Το κέντρο θα είναι το πρώτο μέρος του ευρύτερου έργου κόμβου «Meditown» που αναπτύσσει η AMATA.

«Η ισχυρή υποστήριξη από το USTDA είναι πολύ επίκαιρη, καθώς αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη του κόμβου ιατρικής και βιοεπιστημών της Ταϊλάνδης με τους στρατηγικούς μας εταίρους, συγκεκριμένα, το Thailand Center of Excellence for Life Science και το Siriraj Hospital του Πανεπιστημίου Mahidol. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και με παγκοσμίου επιπέδου εταίρους ογκολογικών κέντρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Vikrom Kromadit, Πρόεδρος της AMATA.

Η Chief Investment Officer της AMATA, Lena Ng, πρόσθεσε: «Ο κόμβος θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης μέσω διεθνούς συνεργασίας με κορυφαίους κλάδους σε βασικούς τομείς όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, ο ιατρικός εξοπλισμός και η έρευνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαπρέψει παγκοσμίως ως ηγέτης στην υγειονομική περίθαλψη και τις επιστήμες της ζωής, ειδικά στη γονιδιακή και κυτταρική θεραπεία. Αυτή η μελέτη θα καταλύσει τη συνεργασία μας με κορυφαίους παρόχους ογκολογικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ για τη βελτίωση της πρόσβασης σε πρωτοποριακές θεραπείες για ασθενείς με καρκίνο στην Ασία.â€

Η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ, Γκουέν Κάρντνο, δήλωσε: «Όπως μας έδειξε η πανδημία, η υγειονομική περίθαλψη απαιτεί διεθνή συνεργασία στα υψηλότερα επίπεδα, και αυτό σίγουρα ισχύει για τη θεραπεία του καρκίνου. Μέσω του USTDA, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι περήφανη που συνεργάζεται με την Ταϊλάνδη για την προώθηση καινοτόμων λύσεων των ΗΠΑ για τη θεραπεία του καρκίνου για την ενίσχυση του συστήματος υγείας της.â€

Η βοήθεια της USTDA στην AMATA προάγει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Σύμπραξη της διοίκησης Biden-Harris για την παγκόσμια υποδομή και επενδύσεις, που στοχεύει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας υγείας μέσω επενδύσεων σε υπηρεσίες υγείας με επίκεντρο τον ασθενή. Προωθεί επίσης το σχέδιο 4.0 της Ταϊλάνδης για να αναζωογονήσει τις ανατολικές ακτές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών Rayong, Chonburi και Chachoengsao.

Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να υποβάλουν προτάσεις για αυτήν τη μελέτη σκοπιμότητας θα πρέπει να επισκεφθούν www.ustda.gov/work/bid-on-an-overseas-project.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.