Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στις ειδήσεις της Ταϊλάνδης: Το ραντεβού του Prayut με το πεπρωμένο, το διάταγμα έκτακτης ανάγκης τελειώνει

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία εμείς στα μέσα ενημέρωσης του TPN επισημαίνουμε τις πιο σημαντικές ιστορίες που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και τις οποίες η συντακτική μας ομάδα πιστεύει ότι οι αναγνώστες μας πρέπει να παρακολουθούν και να γνωρίζουν.

Τα παρακάτω είναι για την εβδομάδα από 25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι θα ακολουθήσει καθώς ξετυλίγεται η εβδομάδα που έρχεται.

1. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης θα αποφασίσει για το όριο της θητείας του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης που έχει ανασταλεί στις 30 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ.

Η μεγαλύτερη ιστορία που θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα αυτή.

Ο Prayut Chan-O-Cha έχει ανασταλεί από τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός λόγω του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ταϊλάνδης που συζητά το όριο της θητείας του και το νομικό καθεστώς του. Ο Πραγιούτ παραμένει υπουργός Άμυνας αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Prayut έχει εκπληρώσει το νόμιμο όριο οκταετούς θητείας του, εάν υπολογίζεται από το 2014, όταν τότε ο στρατηγός Prayut ηγήθηκε ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος για να αναλάβει την κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σημερινή κυβέρνηση, ο Πραγιούτ είναι νόμιμα Πρωθυπουργός μόνο από το 2017, όταν επικυρώθηκε το ισχύον σύνταγμα και ο Πραγιούτ έγινε επίσημα πρωθυπουργός.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά αργότερα αυτή την εβδομάδα. Για περισσότερα σχετικά με αυτήν την ιστορία και το ιστορικό πίσω από αυτήν, κάντε κλικ εδώ.

2. Έκτακτο διάταγμα να λήξει οριστικά μετά τις 30 Σεπτεμβρίου

Το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης για τον έλεγχο του κορωνοϊού Covid-19 θα λήξει τελικά την επόμενη εβδομάδα μετά από δυόμισι χρόνια.

Το διάταγμα είχε τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2020 και παρόλο που είχε μειώσει σημαντικά τις εξουσίες και τις εντολές του σε ένα σημείο, το διάταγμα χρησιμοποιήθηκε ευρέως για την επιβολή περιορισμών, εντολών, απαγορεύσεων κυκλοφορίας, κανονισμών και άλλων σχετικών με τον Covid-19.

Οι επικριτές του διατάγματος ισχυρίζονταν σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε για να καταπνίξει τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας και να κρατήσει εύκολα διαδηλωτές που αναστατώθηκαν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για τον έναν ή τον άλλον λόγο. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, ωστόσο, συνέχισε να υποστηρίζει καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας ότι το διάταγμα χρησιμοποιήθηκε μόνο για τον έλεγχο της πανδημίας Covid-19 και την προστασία της υγείας των ανθρώπων.

Με το διάταγμα που τελειώνει αυτό σημαίνει ότι το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA, που δημιουργήθηκε ως τμήμα έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επιβλέπει τη διαχείριση της καταπολέμησης της πανδημίας, θα διαλυθεί και όλη η διαχείριση του Covid-19 θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας .

Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη δεν θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ή ότι έχουν κάνει πρόσφατο τεστ. Το τέλος του διατάγματος θα επαναφέρει επίσης τις ειδικές διοικητικές ζώνες όπως η Μπανγκόκ και η Πατάγια στην πλήρη αυτοδιοίκηση και διοίκηση.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος του έκτακτου διατάγματος κάντε κλικ εδώ.

Θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική εβδομάδα μπροστά! Θα σας κρατάμε ενήμερους όλη την εβδομάδα εδώ στο TPN media.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/