Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πατάγια προτρέπει τον Δήμαρχο να διευρύνει τη νόμιμη ζώνη λειτουργίας για χώρους νυχτερινής διασκέδασης

Πατάγια — Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πατάγια προέτρεψε τον δήμαρχο να διευρύνει τη νόμιμη ζώνη λειτουργίας για τους χώρους νυχτερινής διασκέδασης, ώστε να συμπεριλάβει αυτούς που βρίσκονται εκτός της ζώνης, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις νέες πιθανές νόμιμες ώρες λειτουργίας.

Η πρόταση υποβλήθηκε από ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Pattaya, Damrongkiat Pinitkan, κατά την 5η συνεδρίαση του συμβουλίου την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, προτρέποντας τον δήμαρχο να αναθεωρήσει τη νόμιμη ζώνη λειτουργίας για τους χώρους νυχτερινής διασκέδασης, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη από το 2002 ή πριν από 20 χρόνια. .

Ο Damrongkiat ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί χώροι εκτός των σημερινών ζωνών που φιλοδοξούσαν να λειτουργήσουν πλήρως νόμιμα και το μόνο εμπόδιο τους ήταν αυτός ο απαρχαιωμένος κανόνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κανόνας επέτρεπε στους φορείς εκμετάλλευσης μόνο να διευθύνουν επιχειρήσεις ψυχαγωγίας στη δεξιά πλευρά του Pattaya Third Road μέχρι την προβλήτα Bali Hai. Αλλά στην πραγματικότητα, πολλές επιχειρήσεις εμφανίστηκαν στην αριστερή πλευρά καθώς και οι Jomtien και Naklua, και όλες ήθελαν να λάβουν μια σωστή άδεια.

«Όταν αυτοί οι χώροι βρίσκονται στις νόμιμες ζώνες λειτουργίας, θα επωφεληθούν και από την παράταση των νόμιμων ωρών λειτουργίας», δήλωσε ο Damrongkiat στη συνάντηση.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού είπε ότι θα πρότεινε να παραταθεί το νόμιμο ωράριο λειτουργίας στις 4 το πρωί, αλλά αυτό δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Σε απάντηση, ο δήμαρχος της Πατάγια, Poramase Ngampiches, έδωσε εντολή στην Ένωση Ψυχαγωγίας και Τουρισμού της Πατάγια να του στείλει μια επίσημη γραπτή αναφορά για να τη διαβιβάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών για εξέταση. Είπε ότι αυτό το ζήτημα ήταν εύθραυστο γιατί μπορεί να επηρεάσει τα προς το ζην των κατοίκων της περιοχής που ζουν κοντά σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης.

Για πολλά χρόνια, τα μπαρ και οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης που δεν βρίσκονται στην κεντρική Πατάγια προσπαθούν να γίνουν επίσημα μέρος της νόμιμης ζώνης ψυχαγωγίας, με τα περισσότερα να λειτουργούν αυτήν τη στιγμή σε γκρίζες ζώνες. Αυτό έχει οδηγήσει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στη διαφθορά και την ασυνέπεια.

Σύμφωνα με τον Damrongkiat, οι σημερινές ζώνες είναι αρχαϊκές καθώς τα ξενοδοχεία, τα θέρετρα και οι τουρίστες έχουν επεκταθεί πολύ πέρα ​​από την Κεντρική Pattaya και το Jomtien και το Naklua και το λεγόμενο darkside είχε ένα ζωντανό μπαρ και σκηνή ψυχαγωγίας για πολλά χρόνια…αν και τεχνικά δεν είναι απολύτως νόμιμη σε όρους διαμονής σε ζώνες ψυχαγωγίας.

Εν τω μεταξύ, το TPN σημειώνει ότι ορισμένοι κάτοικοι διαμερισμάτων και χωριών έξω από την κεντρική Πατάγια δεν είναι οπαδοί των διευρυμένων ζωνών ψυχαγωγίας λόγω ανησυχιών για ηχορύπανση και πλήθη. Καθώς οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης σταδιακά σέρνονται νότια, ανατολικά και βόρεια της κεντρικής Πατάγια, έχει αυξηθεί τα παράπονα και οι διαφωνίες για το θόρυβο, ειδικά μεταξύ συγκυριαρχιών και χώρων νυχτερινής διασκέδασης, όπως κοντά στο λόφο Pratumnak και στην παραλία Na Jomtien.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.