PR: Η νομιμοποίηση θα ελέγξει το άτμισμα των νέων στην Ταϊλάνδη

«Η νομιμοποίηση και η ρύθμιση του ατμού θα δώσει στην Ταϊλάνδη μεγαλύτερο έλεγχο στο άτμισμα των νέων. Η συνεχιζόμενη απαγόρευση το κάνει μόνο χειρότερο», λέει η Asa Saligupta, Διευθύντρια του ECST (ENDS Cigarette Smoke Thailand).

Τα σχόλιά του ακολουθούν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul ότι η συνέχιση της απαγόρευσης του ατμού στην Ταϊλάνδη θα προστατεύσει τη νεολαία.

«Η οδήγηση ατμίσματος στο υπόγειο το κάνει πιο ελκυστικό για τους νέους. Επιπλέον, η πλήρης απουσία ρυθμιστικού ελέγχου επιτρέπει στη μαύρη αγορά να ευδοκιμήσει χωρίς κανένα απολύτως πρότυπο ασφάλειας προϊόντων. Οι απαγορεύσεις ατμίσματος δεν είναι λύση ούτε είναι βιώσιμες», λέει ο κ. Saligupta.

Με το σχέδιο νόμου που είναι ήδη διαθέσιμο στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης, ο Διευθυντής της ECST παραμένει βέβαιος ότι τα ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης θα ρυθμιστούν. Λέει ότι οι περισσότεροι πολιτικοί και το κοινό εξακολουθούν να υποστηρίζουν την άρση της αποτυχημένης απαγόρευσης του ατμού στη χώρα.

Η ECST σημειώνει ότι παρά τα πρόσφατα σχόλια του Υπουργού Δημόσιας Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Chaiwut Thanakamanusorn, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ειδικοί στη δημόσια υγεία γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της επιδημίας καπνίσματος στην Ταϊλάνδη.

«Οι υποστηρικτές του Tobacco Harm Reduction (THR) θα συνεχίσουν να εργάζονται αθόρυβα στα παρασκήνια. Ο κανονισμός θα δώσει στους καταναλωτές καλύτερη προστασία, θα ενθαρρύνει περισσότερους καπνιστές να κόψουν τα θανατηφόρα τσιγάρα και θα διασφαλίσει ότι έχουμε πολύ καλύτερο έλεγχο στο άτμισμα των νέων με αυστηρή ηλικία αγοράς», λέει.

Ο κ. Saligupta λέει, δυστυχώς, ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας έχει δεχτεί σκληρές πιέσεις από άτομα όπως το Ταϊλανδικό Ίδρυμα Προώθησης Υγείας (ThaiHealth). Η ECST πιστεύει, ωστόσο, ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα να ψηφιστεί το αδιέξοδο νομοσχέδιο για το άτμισμα μετά τις γενικές εκλογές που αναμένονται αργότερα φέτος.

«Το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 50,000 Ταϊλανδούς κάθε χρόνο. Η συνέχιση της σκληρής απαγόρευσης και των κυρώσεων στην Ταϊλάνδη για τα προϊόντα ατμίσματος θα σημαίνει μόνο περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και πρόωρους θανάτους. Είναι τρελό όταν η νομιμοποίηση και η ρύθμιση του ατμίσματος έχουν πλέον ευρεία υποστήριξη σε όλη την Ταϊλάνδη», λέει.

Αγνοώντας την ατζέντα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατά του ατμού, σχεδόν 70 χώρες έχουν πλέον υιοθετήσει ρυθμιστικά πλαίσια για ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης, οδηγώντας σε δραματική μείωση των συνολικών ποσοστών καπνίσματος.

«Το μόνο που ζητάμε είναι η Ταϊλάνδη να ακολουθήσει τα στοιχεία. Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε ένα όλο και πιο απομονωμένο πλήθος που συνεχίζει να ακολουθεί τις εντελώς απαξιωμένες συμβουλές του ΠΟΥ. Στην πραγματικότητα, το άτμισμα είναι το πιο επιτυχημένο εργαλείο διακοπής του καπνίσματος που έχουμε και είναι χιλιόμετρα ασφαλέστερο από το κάπνισμα τσιγάρων. Ως αναμορφωμένος καπνιστής, το άτμισμα απλώς μου έσωσε τη ζωή. Η νόμιμη και ρυθμιζόμενη πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχει πλέον καθυστερήσει πολύ», λέει η Asa Saligupta.

Η ECST είναι μέλος του CAPHRA (Συνασπισμός Υποστηρικτών για τη μείωση της βλάβης του καπνού Ασίας-Ειρηνικού). Η CAPHRA λέει ότι η Ασία-Ειρηνικός κάνει μεγάλα βήματα στη σύνθλιψη του καπνού και δίνει τη δυνατότητα στους καπνιστές να στραφούν σε ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης.

«Οι Φιλιππίνες άρουν πρόσφατα την απαγόρευση ατμίσματος, ρυθμίζοντας την εισαγωγή, την κατασκευή, την πώληση και την εμπορία προϊόντων ατμίσματος. Η Ταϊλάνδη θα φτάσει εκεί χάρη στο τεράστιο βάρος των επιστημονικών στοιχείων και τη σκληρή δουλειά των υποστηρικτών του THR όπως το ECST», λέει η Nancy Loucas, Εκτελεστική Συντονίστρια της CAPHRA.

Η αναφορά Right2Switch που καλεί τον ΠΟΥ να σεβαστεί τα δικαιώματα των καταναλωτών και να τερματίσει τα ψέματά του κατά του ατμίσματος έχει πλέον υπογραφεί από περισσότερα από 10,000 άτομα. Μπορείτε να το δείτε και να το υπογράψετε στο https://change.org/v4v-petition

Με σχεδόν 15,000 μαρτυρίες, η CAPHRA καλεί όσους έχουν κόψει το τσιγάρο μέσω εναλλακτικών ουσιών νικοτίνης χωρίς καπνό να πουν την ιστορία τους www.righttovape.org

Για ένα δωρεάν αποθετήριο ψηφιακών μέσων σχετικά με τη μείωση της βλάβης του καπνού στην Ασία-Ειρηνικό – συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων μέσων, εικόνων και γραφικών – επισκεφθείτε https://apthrmedia.org

Σχετικά με την CAPHRA

Το Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) είναι μια περιφερειακή συμμαχία οργανώσεων υπέρ των καταναλωτών για τη μείωση της βλάβης του καπνού. Η αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει, να υποστηρίξει και να εκπροσωπήσει το δικαίωμα των ενήλικων εναλλακτικών καταναλωτών νικοτίνης να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν προϊόντα που μειώνουν τη βλάβη από τη χρήση καπνού.

https://caphraorg.net/

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/