Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προετοιμάζεται για πιθανές πλημμύρες που προκλήθηκαν από βροχές και μουσώνες από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Εθνική -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προετοιμάζεται για βροχές και μουσώνες από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ratchada Thanadirek.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος αποκάλυψε μετά τη συνεδρίαση του Γραφείου Εθνικών Υδάτινων Πόρων (ONWR) ότι το γραφείο εκτίμησε ότι είναι πιθανή μια τάση αυξανόμενης βροχόπτωσης καθώς και το γεγονός ότι μια κοιλάδα μουσώνων βρίσκεται σε όλη την κεντρική και την ανατολική περιοχή, με αποτέλεσμα η αυξανόμενη ποσότητα νερού στις κεντρικές, ανατολικές και κάτω βορειοανατολικές περιοχές.

Επιπλέον, περίπου μία ή δύο καταιγίδες προβλέπονται επίσης να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη που θα προκαλέσουν περισσότερες βροχές στις αρχές Οκτωβρίου.

Το ONWR, επομένως, θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση των βροχών και των μουσώνων καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ οι σχετικές κρατικές υπηρεσίες θα προετοιμάζονται για πιθανή πλημμύρα ή υπερχείλιση στις περιοχές που κινδυνεύουν για να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις στο κοινό.

Ο Ratchada δήλωσε: «Τα αρμόδια τμήματα έλαβαν εντολή να προβούν εκ των προτέρων σε προληπτικές και προληπτικές ενέργειες κατά των πλημμυρών και της υπερχείλισης. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ONWR, η ικανότητα των επιπέδων νερού των μεγάλων φραγμάτων μπορεί να περιέχει ακόμα μεγάλη ποσότητα νερού, ειδικά τα φράγματα στο βόρειο τμήμα, εάν οι καταιγίδες έπληξαν τη χώρα τις επόμενες εβδομάδες».

«Εν τω μεταξύ, το Βασιλικό Τμήμα άρδευσης εργάζεται στη διαδικασία αποστράγγισης σε ορισμένα μεγάλα φράγματα που περιέχουν πολύ νερό αυτή τη στιγμή για να προετοιμαστεί για την αύξηση του νερού στο εγγύς μέλλον. Θα υπάρξει επίσης αξιολόγηση των περιοχών υψηλού κινδύνου και θα ειδοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση του νερού σύμφωνα με την κατάσταση».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.