Σήμερα το πρωί αναφέρθηκε διαρροή αερίου στο εργοστάσιο Nakhon Pathom, οι αρχές σπεύδουν να βοηθήσουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ίδρυμα Εθνικού Ελέγχου Προειδοποίησης Καταστροφών

Nakhon Pathom -

Τρία εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή Salaya του Nakhon Pathom ανακοίνωσαν το άμεσο κλείσιμό τους σήμερα το πρωί μετά τη διαρροή χημικών από ένα εργοστάσιο στην περιοχή Nakhon Chai Si σήμερα το πρωί, 22 Σεπτεμβρίου.

Σε μεγάλη περιοχή αναφέρθηκε έντονη οσμή χημικών. Αρκετές καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν επίσης ότι το αέριο προκάλεσε πόνο στη μύτη από την εισπνοή.

Αρχικά, το εργοστάσιο κατάφερε να περιορίσει τη διαρροή γύρω στις 6:35 π.μ. αλλά οι μυρωδιές του αερίου εξακολουθούν να εξαπλώνονται ευρέως στη γειτονιά καθώς και σε ορισμένες περιοχές της Μπανγκόκ.

ΦΩΤΟ: Thai Post

Από σήμερα το απόγευμα, ο Atthaphon Charoenchansa, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης (PCD), δήλωσε στο Associated Press ότι η χημική ουσία που διέρρευσε επιβεβαιώθηκε ότι ήταν «Hot oil down term DT1» που ήταν μια αρωματική υποκατάσταση του βενζολίου που μπορεί να εξαπλωθεί στο ένα ευρύ φάσμα και προκαλούν ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με δήλωσή του.

Πραγματοποιήθηκε επίσης αξιολόγηση της ποιότητας του αέρα σε έξι μεγάλα ιδρύματα σε εμβέλεια 1-20 χιλιομέτρων και διαπιστώθηκε ότι δεν ανιχνεύονταν πλέον επιβλαβείς ουσίες ούτε μυρωδιά αερίου στις περιοχές.

ΦΩΤΟ: Thai Post

Ο κυβερνήτης του Nakhon Pathom, Surasak Charoensirichot, διέταξε το εργοστάσιο να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές του έως ότου διενεργηθεί σωστή αξιολόγηση και συντήρηση. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι από επαρχιακά γραφεία δημόσιας υγείας και νοσοκομεία της περιοχής παρέχουν υγειονομική βοήθεια στους πληγέντες ντόπιους και παρακολουθούν στενά την υγεία τους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.