Guest Op-Ed: The Tourism Industry in Southeast Asia

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Bangkok Biz News

  Τα στοιχεία για τον τουρισμό και τις αεροπορικές πτήσεις έχουν αυξηθεί δραστικά καθώς τα περισσότερα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας άνοιξαν τα σύνορά τους και άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όπως η καραντίνα και οι απαιτήσεις δοκιμών. Αναμφισβήτητα, ο τουρισμός θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της Νοτιοανατολικής Ασίας και θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τουρίστες από γειτονικές χώρες.

Πρωτοβουλίες όπως έργα ψηφιοποίησης, επίσημες συναντήσεις υψηλού επιπέδου, ταξιδιωτικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και συνεργασίες επιδιώκουν να τονώσουν τη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της ASEAN, να προωθήσουν τη Νοτιοανατολική Ασία ως τουριστικό προορισμό παγκόσμιας κλάσης και να αυξήσουν τα τουριστικά πρότυπα.

Η τουριστική βιομηχανία αναμένεται να ανακάμψει φέτος στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayuth Chan-ocha που έχει ανασταλεί, η Ταϊλάνδη προβλέπεται να δεχθεί κοντά 6 εκατομμύρια τουρίστες φέτος και 19 εκατομμύρια τουρίστες το 2023. Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ υψηλότερα από τον περσινό αριθμό των 400,000 ξένων τουριστών.

Η σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομία της Ταϊλάνδης που εξαρτάται από τον τουρισμό δεδομένου ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία συνεισέφερε περίπου το 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ταϊλάνδης. Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης έχει θέσει στόχο εσόδων από τον τουρισμό περίπου 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η Σιγκαπούρη εκτιμάται ότι θα λάβει 4 έως 6 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών το 2022, σύμφωνα με το Συμβούλιο Τουρισμού της Σιγκαπούρης. Η πόλη-κράτος δημιούργησε περίπου 1.3 δισεκατομμύρια S$ σε έσοδα από τον τουρισμό κατά τους πρώτους 3 μήνες του 2022.

Οι ασιατικές χώρες Αυστραλία, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία και Φιλιππίνες συνεισέφεραν το 56% των αφίξεων επισκεπτών στη Σιγκαπούρη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλίου Τουρισμού της Σιγκαπούρης επαναλαμβάνει ότι η αύξηση των αφίξεων τουρισμού επιβεβαιώνει τη γοητεία της Σιγκαπούρης ως επιθυμητού προορισμού διακοπών.

Καθώς η αεροπορική βιομηχανία ανακάμπτει και οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται, οι αεροπορικές εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ασίας θα αυξάνουν τη συχνότητα των πτήσεων.

Η AirAsia Philippines θα αυξήσει περισσότερες πτήσεις προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας αυτόν τον μήνα, συγκεκριμένα την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη. Αυτές οι χώρες αποτελούν βασικές αγορές-στόχους για τους τουρίστες που προέρχονται από τις Φιλιππίνες.

Λόγω του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας, οι ταξιδιώτες προτιμούν τα ταξίδια μικρής απόστασης σε γειτονικές χώρες για να περιορίσουν τα έξοδα ταξιδιού. Στο εξής, η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας στη Νοτιοανατολική Ασία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ταξιδιώτες από άλλες χώρες του ASEAN.

Για παράδειγμα, το Luang Prabang, η αρχαία πρωτεύουσα του Λάος, είχε το 90% των πρόσφατων κρατήσεων ξενοδοχείων από Ταϊλανδούς τουρίστες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας της Ινδονησίας, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη αποτελούν βασικές ταξιδιωτικές αγορές για την Ινδονησία. Ως εκ τούτου, το υπουργείο άρχισε να εμπορεύεται το Μπαλί ως ιδανικό προορισμό διακοπών, για να προσελκύσει τουρίστες από τις 3 γειτονικές χώρες.

Το Υπουργείο Τουρισμού της Καμπότζης ανέφερε ότι η Καμπότζη είχε προσελκύσει 217,038 τουρίστες από τη Νοτιοανατολική Ασία τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, με σχεδόν το ήμισυ αυτού του αριθμού να συνεισφέρουν Βιετναμέζοι τουρίστες.

Ο πρόεδρος του κεφαλαίου της PATA Καμπότζης πιστεύει ότι τα στοιχεία του τουρισμού της Καμπότζης που συνεισφέρουν οι ταξιδιώτες της Νοτιοανατολικής Ασίας θα συνεχίσουν να ξεπερνούν τις τουριστικές επισκέψεις από άλλες χώρες.

Τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν αρχίσει να αξιοποιούν την ψηφιοποίηση για να ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα και τον τουρισμό.

Για παράδειγμα, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης και η Τράπεζα της Ινδονησίας αναπτύσσουν επί του παρόντος μια συνδεσιμότητα πληρωμών QR μεταξύ της Σιγκαπούρης και της Ινδονησίας, η οποία θα επιτρέψει στους καταναλωτές και στις δύο χώρες να πραγματοποιούν διακρατικές ηλεκτρονικές συναλλαγές και πληρωμές πιο άνετα και αποτελεσματικά.

Ελπίζεται επίσης ότι αυτό θα ενισχύσει τα στοιχεία του τουρισμού καθώς ενθαρρύνεται και διευκολύνεται η υιοθέτηση τοπικών νομισμάτων για διμερείς συναλλαγές.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου για συζήτηση σχετικά με την προώθηση του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ασία, όπως το 40ο Φόρουμ Τουρισμού ASEAN και η 11η Υπουργική Σύνοδος Τουρισμού APEC.

Η Καμπότζη φιλοξένησε το 40ο Φόρουμ Τουρισμού ASEAN τον Ιανουάριο του 2022, μια πλατφόρμα όπου ειδικοί και αξιωματούχοι του τουρισμού μπορούν να συγκεντρωθούν για να κατανοήσουν τις τουριστικές τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές και να συζητήσουν πώς να προωθηθεί ο τουρισμός αειφόρος στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η 11η Υπουργική Σύνοδος Τουρισμού της APEC πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ τον περασμένο μήνα και συμμετείχαν υπουργοί Τουρισμού. Οι υπουργοί συζήτησαν πώς να συνεργαστούν στενότερα για την τόνωση του τουρισμού αξιοποιώντας παράλληλα την ψηφιοποίηση, την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και τη βιωσιμότητα.

Στη συνάντηση, οι συμμετέχοντες επανέλαβαν επίσης τη σημασία του τουρισμού για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως η πανδημία του κορωνοϊού και ο αυξανόμενος πληθωρισμός. Ελπίζεται επίσης ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι χωρίς αποκλεισμούς και ίσος για όλες τις φυλές, το φύλο, τις θρησκείες και τις ηλικιακές ομάδες.

Εκτός από εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, υπάρχουν επίσης ταξιδιωτικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και εκστρατείες για την προώθηση της Νοτιοανατολικής Ασίας ως ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, το «Let's Go Malaysia Travel Fair 2022» πραγματοποιήθηκε στην Πνομ Πενχ για να βοηθήσει στη δημοσιότητα και να ενθαρρύνει τους Καμποτζιανούς να επισκεφθούν τη Μαλαισία.

Η ταξιδιωτική έκθεση διοργανώθηκε από την Tourism Malaysia, με περίπτερα που παρουσιάζουν αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουρισμό από ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων διαφημιστικών προσφορών σε ταξιδιωτικές εκδρομές και αεροπορικά εισιτήρια.

Η Philippine Travel Mart, μια τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο SMX Convention Center Manila, θα περιλαμβάνει τοπικά και παγκόσμια ταξιδιωτικά πακέτα από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία. Αυτά τα ταξιδιωτικά πακέτα θα καλύπτουν διάφορες κατηγορίες και συγκεκριμένα πολιτισμό, ψυχαγωγία, υγεία και ευεξία και αθλήματα.

Εκτός από την προώθηση των πόλεων και του πολιτισμού των Φιλιππίνων, η έκθεση θα προωθήσει επίσης γειτονικές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Χο Τσι Μινχ και το Σιέμ Ριπ.

Το Υπουργείο Τουρισμού της Καμπότζης διοργάνωσε το δεύτερο εργαστήριο τουριστικών προτύπων ASEAN τον Ιούλιο του 2022, στο οποίο συμμετείχαν μέρη που σχετίζονται με τον τουρισμό από την Καμπότζη και άλλα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το εργαστήριο επιδιώκει να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις στην τουριστική βιομηχανία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τουριστικές εμπειρίες παγκόσμιας κλάσης στους τουρίστες, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία και υιοθετώντας μέτρα βιωσιμότητας και υγείας.

Η εταιρεία Pokemon συνεργάστηκε με την Scoot Singapore για να προσφέρει στους ταξιδιώτες εμπειρίες με θέμα τα Pokemon.

Υπάρχουν περιορισμένης έκδοσης εμπορεύματα pokemon, όπως καπέλα και τσάντες, που μπορούν να αγοραστούν μόνο στο πλοίο και μέσω διαδικτυακών κρατήσεων. Το εσωτερικό και οι εγκαταστάσεις του αεροπλάνου είναι επίσης διακοσμημένα με σχέδια Pokemon.

Οι ειδικοί στον τουρισμό πιστεύουν ότι τα στοιχεία του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ασία θα επανέλθουν στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Αυτό είναι μουσική στα αυτιά για οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, ξεναγούς και οντότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Τέλος, η πανδημία επανέλαβε πόσο διασυνδεδεμένες και αλληλεξαρτώμενες είναι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας μεταξύ τους, με στενές ανταλλαγές πολιτισμού, επενδύσεων, ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών.

Όνομα συγγραφέα: Ong Bo Yang

Προφίλ: http://www.linkedin.com/in/ongboyang

Βιογραφία

Αυτή τη στιγμή είμαι φοιτήτρια μεταπτυχιακού, με ειδικότητα στο Master of Science στη Διαχείριση Προγραμμάτων και Έργων στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/