Η υπουργική επιτροπή της Ταϊλάνδης εγκρίνει την αύξηση του ημερήσιου κατώτατου μισθού, που προτείνει το υπουργείο Εργασίας, για να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Η υπουργική επιτροπή την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ενέκρινε την αύξηση του κατώτατου ημερήσιου μισθού κατά 5.02% πανελλαδικά, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Η πρόταση κατατέθηκε στην υπουργική επιτροπή από τον ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Μετά την έγκριση, ο νέος συντελεστής θα είναι σε μέσο όρο 337 μπατ, ενώ ο υψηλότερος συντελεστής θα ισχύει στο Τσονμπούρι και το Πουκέτ.

Ο χαμηλότερος συντελεστής θα είναι στα 328 μπατ και θα ισχύει σε Yala, Pattani, Narathiwat, Nan και Udon Thani, ενώ ο νέος συντελεστής στη Μπανγκόκ και τη γύρω περιοχή θα είναι 353 μπατ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ματιχών

Ο υπουργός Εργασίας Suchart Chomklin δήλωσε στο Associated Press ότι ο κατώτατος μισθός έπρεπε να αυξηθεί για πρώτη φορά σε δύο χρόνια μετά τον πληθωρισμό στη χώρα και την οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός είπε: «Θα ήθελα να ενημερώσω το κοινό ότι η αύξηση των μισθών είναι μέρος του μηχανισμού μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Όσο για την αύξηση των τόκων χρημάτων ή των τιμών της ενέργειας, η κυβέρνηση προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα μειώνοντας το κόστος ζωής για να βοηθήσει τους ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Και ο λόγος που το Υπουργείο αποφάσισε να εφαρμόσει το νέο χαράτσι την 1η Οκτωβρίου ήταν επειδή οι τιμές των ειδών ανάγκης ήδη αυξάνονταν. Αν η άνοδος γινόταν την επόμενη χρονιά, οι τιμές θα ανέβαιναν ξανά. Ως εκ τούτου, οι μισθοί πρέπει να αυξηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να είναι σύμφωνοι με τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στη χώρα». κατέληξε ο υπουργός.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

National News Writer στο The Pattaya News. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσα από τα λόγια και τις εικόνες της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.