Δύο Αμερικανοί τουρίστες και ο Μαχούτ τραυματίστηκαν μετά από πτώση από ελέφαντα στην Πατάγια

Πατάγια -

Δύο Αμερικανοί τουρίστες και ένας μαχούτ τραυματίστηκαν αφού έπεσαν από έναν ελέφαντα σε ένα χωριό ελεφάντων στην Πατάγια σήμερα το απόγευμα (5 Σεπτεμβρίου).

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό στις 2:30 σε ένα χωριό ελεφάντων στην Πατάγια.

Έφτασαν στο σημείο για να βρουν την κυρία Alice C, 71 ετών, και την κυρία Virginia S, 85 ετών και οι δύο Αμερικανίδα. Τα επώνυμά τους διατηρήθηκαν κατόπιν αιτήματος της ιδιωτικής τους ζωής. Βρέθηκαν στο έδαφος. Οι εργάτες διάσωσης βρήκαν τον μαχούτ (εκπαιδευτή ελεφάντων) κ. Chamlueang Oboun, 73 ετών. Και οι τρεις είχαν υποστεί τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους.

Οι υπάλληλοι του χωριού των ελεφάντων είπαν στο The Pattaya News ότι οι δύο τουρίστες επέβαιναν σε έναν 70χρονο αρσενικό ελέφαντα ονόματι «Somjit» μαζί με τον μαχούτ. Είχαν μόλις τελειώσει μια περιήγηση στη φύση πριν ήταν έτοιμοι να κατέβουν από τον ελέφαντα στον τουριστικό σταθμό/λιμάνι για τις βόλτες στη φύση.

Υπήρχε ένας άλλος 63χρονος αρσενικός ελέφαντας ονόματι «Boonsri» που σταμάτησε κοντά στο Somjit για να οδηγήσει άλλους τουρίστες να κατέβουν ταυτόχρονα, σύμφωνα με το προσωπικό. Ωστόσο, και οι δύο ελέφαντες συγκρούστηκαν κατά τη διαδικασία αποβίβασης πριν ο Somjit χάσει την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσουν και οι τουρίστες και ο Μαχάουτ. Οι ελέφαντες δεν τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό προκάλεσε τεράστια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στα αγγλόφωνα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ιππασία με ελέφαντα θεωρείται πολωτική και διχαστική σε πολλούς, με πολλούς σχολιαστές να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.