Η Ταϊλάνδη περιλαμβάνεται στη Βαθμίδα 2 της Έκθεσης για την Εμπορία Προσώπων των ΗΠΑ για την προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη κατατάχθηκε στη Βαθμίδα 2 στην Έκθεση 2022 για την εμπορία ανθρώπων (TIP) των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διαχείριση προβλημάτων εμπορίας ανθρώπων στη χώρα, ανεβαίνοντας από τη λίστα παρακολούθησης Βαθμίδας 2 το 2021.

Η Ταϊλάνδη αναβαθμίστηκε σε Tier 2, αναφερόμενη σε μια χώρα που αν και η χώρα δεν πληροί τα πρότυπα των ΗΠΑ για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, η κυβέρνηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πράξει. Πέρυσι, η Ταϊλάνδη κατηγοριοποιήθηκε στη Λίστα Παρακολούθησης Βαθμίδας 2, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα έχει σοβαρή διακίνηση αλλά δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η κυβέρνηση εξαλείφει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, Η Ταϊλάνδη έχει δείξει τις προσπάθειές της να αυξήσει τον αριθμό των ερευνών εμπορίας ανθρώπων, να ολοκληρώσει έναν εθνικό μηχανισμό παραπομπής (NRM) που επέτρεψε μια περίοδο προβληματισμού 45 ημερών, να ολοκληρώσει τις κατευθυντήριες γραμμές εφαρμογής για τη διάταξη καταναγκαστικής εργασίας του νόμου κατά της εμπορίας ανθρώπων και να ξεκινήσει έρευνες για 17 φερόμενοι ως συνεργοί αξιωματούχων το 2021 και καταδίκασαν δύο σε ποινές φυλάκισης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΗ Αναφορά

Η έκθεση TIP ανέφερε επίσης ότι οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης υφίστανται εμπορία εργασίας και σεξουαλικής διακίνησης σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την έκθεση, γυναίκες της Ταϊλάνδης και άτομα LGBTQI+ υφίστανται εκμετάλλευση στην Ελβετία για σεξουαλική διακίνηση. Οι Ταϊλανδοί πολίτες που ταξιδεύουν στη Νορβηγία για οικογενειακή επανένωση κινδυνεύουν από σεξουαλική και εργασιακή εμπορία. Ορισμένοι άνδρες και γυναίκες της Ταϊλάνδης εργάζονται επίσης καταναγκαστικά στον αγροτικό τομέα του Ισραήλ, στη βιομηχανία εμπορικού σεξ της Νότιας Κορέας, σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών και απάτης της Καμπότζης και του Λάος, κ.λπ.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συμβουλεύεται να αυξήσει τις διώξεις και τις καταδίκες της για εμπορία ανθρώπων, ιδιαίτερα για την εμπορία εργατικών, καθώς και να διερευνήσει και να διώξει προληπτικά αξιωματούχους που φέρονται ότι συνένοχοι στη διευκόλυνση της εμπορίας ανθρώπων και να καταδικάσει και να τιμωρήσει όσους κρίνονται ένοχοι με επαρκείς ποινές.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.