Γνώμη επισκέπτη: Τι εκπληκτικό μέρος ζούμε στην Ταϊλάνδη

Τι καταπληκτικό μέρος που ζούμε

Τι καταπληκτικό μέρος που ζούμε. Εξακολουθώ να με συναρπάζει όταν σκέφτομαι πόσο κοντά είναι τόσο πολύ η ακατέργαστη φύση σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο χαοτικές μεγαλουπόλεις του κόσμου - την Μπανγκόκ. Σε λιγότερο από τρεις ώρες, κυριολεκτικά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, από τη φασαρία αυτής της μεγάλης πόλης, μπορεί κανείς να βρει αληθινή ερημιά και απίστευτες εμπειρίες άγριας ζωής. Ενώ ετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι, θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να επωφεληθείτε από μερικές από τις εμπειρίες της άγριας ζωής που μπορείτε να βρείτε στις τέσσερις κατευθύνσεις της πυξίδας.

 

Νότος

Αυτό είναι εύκολο. Φάλαινες! Έχω κάνει πολλά άρθρα όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τις τοπικές φάλαινες του Eden (προηγουμένως τις φάλαινες του Bryde) και το πόσο καταπληκτικό μπορεί να είναι να περνάς χρόνο μαζί τους. Η εποχή της παρακολούθησης φαλαινών είναι πλέον σε πλήρη ισχύ και μπορεί κανείς να δει αυτούς τους λεβιάθαν από κοντά σε ένα σκάφος παρακολούθησης φαλαινών. Ως μπόνους, υπάρχουν πλέον σπάνια πελαγικά πουλιά στον κόλπο και, ποιος ξέρει, ίσως μπορείτε να δείτε και τα κρίσιμα απειλούμενα δελφίνια Irrawaddy!

Οι Φάλαινες του Εδέμ

 

δυτικά

Τώρα είναι μια πολύ καλή στιγμή για να κατευθυνθείτε δυτικά από την πόλη. Λοιπόν, δυτικά-νοτιοδυτικά για να είμαστε πιο ακριβείς. Αυτή είναι μια περίοδος αιχμής για θέαση άγριας ζωής στο Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan. Μόλις αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο, πέρασα χρόνο εκεί βλέποντας ένα από τα σπάνια πουλιά στο Βασίλειο - τον Blue-banded Kingfisher. Και είχα τη χαρά να δω πολλά άλλα είδη πουλιών και μάλιστα είχα μια υπέροχη συνάντηση με ΔΥΟ Malayan Sun Bears! Συμβαίνουν πολλά τώρα στο πάρκο και θα συνιστούσα να φτάσετε εκεί το συντομότερο δυνατό. Ίσως μια Μαύρη Λεοπάρδαλη είναι στο μέλλον σας;

Αλκυόνα με γαλάζια ζώνη
Μαλαισιανοί Ήλιοι Αρκούδες

Βόρειος

Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ένας από τους πιο αξιόλογους θησαυρούς βιοποικιλότητας της Ταϊλάνδης, ο Huai Kha Khaeng, έχει ένα μεγάλο τμήμα που είναι ανοιχτό στο κοινό και δεν χρειάζεται άδεια για να δει τα φυσικά του θαύματα. Πηγαίνω συχνά και θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στην περιοχή μέσα και γύρω από το Seub Nakhasathien ιερό και Αρχηγείο. Έχω δει τόσα πολλά άγρια ​​ζώα σε εκείνη την περιοχή και την περιοχή κατά μήκος του μακρύ δρόμο που διασχίζει το ανατολικό άκρο του καταφυγίου.

Ανατολή

Τόσα πολλά είναι εδώ! Το Khao Yai είναι φυσικά το στολίδι για τους τουρίστες που αγαπούν την άγρια ​​ζωή. Υπάρχουν αμέτρητα είδη πουλιών και θηλαστικών και ερπετών για να δείτε σε αυτή την έρημο. Πολλοί από εμάς σίγουρα έχουμε πάει εκεί στο παρελθόν, αλλά αν δεν το έχετε κάνει ήδη, συνιστώ ανεπιφύλακτα έναν οδηγό που γνωρίζει τις τρέχουσες θεάσεις στο πάρκο. Η εμπειρία σας θα είναι πολύ πιο πλούσια με έναν τοπικό ειδικό.

Γράφτηκε/Φωτογραφίες από και για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Coke Smith, Υπεύθυνο Προγράμματος Σπουδών Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Bangkok Patana School (cosm@patana.ac.th)

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/