Ο πρώτος δορυφόρος της Ταϊλάνδης "THEOS-2" θα εκτοξευθεί επίσημα στις αρχές του 2023

ΦΩΤΟ: NSTDA

Εθνική -

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να εκτοξεύσει τον πρώτο ταϊλανδικό δορυφόρο στο διάστημα στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε σήμερα, 23 Ιουνίου, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ratchada Thanadirek.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο, το χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση "THEOS-2" αναπτύχθηκε από περισσότερους από 20 Ταϊλανδούς δορυφορικούς μηχανικούς και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε δοκιμές συστημάτων στο Κέντρο Συναρμολόγησης και Δοκιμών Δορυφορικών στη Σρι Ράτσα, στο Τσονμπούρι, που διεξάγεται από την Geo-Informatics. και Οργανισμός Ανάπτυξης Διαστημικής Τεχνολογίας (GISTDA).

Ο «THEOS-2» είναι ένας μικρός δορυφόρος και ο πρώτος δορυφόρος παρατήρησης της Γης (EO) στην Ταϊλάνδη που μπορούσε να καταγράψει εικόνες περίπου ένα μέτρο ανά pixel. Μόλις εκτοξευθεί στο διάστημα, ο δορυφόρος θα περιφέρεται γύρω από τη Γη 13-14 φορές/ημέρα και θα περνά την Ταϊλάνδη 3-4 φορές/ημέρα.

«Θεωρείται μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη των διαστημικών υποθέσεων της Ταϊλάνδης που θα είναι επωφελής για την ανάπτυξη της χώρας στο μέλλον», πρόσθεσε ο Ratchada.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.