Ο υπουργός Τουρισμού της Ταϊλάνδης θα προτείνει την ακύρωση του δελτίου Ταϊλάνδης στην επόμενη συνάντηση του κέντρου Covid

Μπανγκόκ -

  Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης ετοιμάζεται να προτείνει την ακύρωση του «Thailand Pass» για τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα στον Ταϊλανδό πρωθυπουργό, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στο Πουκέτ και σε άλλες κορυφαίες τουριστικές τοποθεσίες.

Ο υπουργός Phiphat Ratchakitprikarn αποκάλυψε σήμερα, 6 Ιουνίου, ότι μετά το άνοιγμα της χώρας στο πλαίσιο των μέτρων Phuket Sandbox και Test&Go, οι τουρίστες έφτασαν σταδιακά στο νησί παρά τους αυστηρούς κανονισμούς. Περίπου 20,000-30,000 άτομα το μήνα ταξίδευαν στο Πουκέτ στο πλαίσιο της εφαρμογής Phuket Sandbox και περίπου 8,000-12,000 άτομα την ημέρα βάσει των μέτρων Test&Go. Κατά την κατάργηση τέτοιων μέτρων, υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 20,000 τουρίστες καθημερινά περίπου.

Ο Υπουργός στόχευε ο αριθμός να αυξηθεί σε 30,000 ξένους τουρίστες την ημέρα. Σημαντικό ρόλο λοιπόν, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργού, θα παίξει η ακύρωση του «Tailand Pass».

«Όταν ακυρωθεί το πέρασμα της Ταϊλάνδης, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπήρχαν περίπου 30,000 τουρίστες την ημέρα μετά τον Ιούνιο. Και μέχρι το τέλος του χρόνου, ο αριθμός θα μπορούσε να φτάσει τα 40,000-50,000 άτομα την ημέρα. Την περίοδο πριν από την Covid, η χώρα κάποτε είχε το πολύ 100,000 τουρίστες την ημέρα, επομένως πρέπει να φτάσουμε αυτόν τον στόχο. Το Thailand Pass έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό για πολλούς πιθανούς τουρίστες και επίσης δυσκολεύει μεγάλες ομάδες, όπως τουριστικές εταιρείες, να συντονίσουν τα ταξίδια. Είναι επίσης σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για σύντομα ταξίδια της στιγμής από κοντινές αγορές όπως η Ινδία και η Μαλαισία, οι οποίες πριν από την Covid θα έρχονταν για 1-3 ημέρες σε ρεπό. Αυτό είναι πλέον πιο δύσκολο λόγω του Thailand Pass. δήλωσε ο Phiphat.

Ο Υπουργός θα πρότεινε το θέμα στον Πρωθυπουργό στην επόμενη συνεδρίαση του CCSA (Center for Covid-19 Situation Administration) για εξέταση προκειμένου να καλωσορίσει περισσότερους τουρίστες και να επιταχύνει την τόνωση της εγχώριας οικονομίας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.